Χοιρινά spare ribs με σαλάτα coleslaw
Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κιλά χοιρινά spare ribs
- Για τη μαρινάδα:
- Για τη σαλάτα coleslaw:
- 1 Iceberg
- 1 Ραντίτσιο
- 1 Τσίκορι
- 5 Ραπανάκια
- 80 γρ. Μαρμελάδα κρεμμυδιού με balsamico
- 10 γρ. Ξύδι Pedro Ximenez
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- Για τη μαγιονέζα mint & rosemary:
- 4 κρόκους αυγών
- 500 γρ. Μαρινάτα mint & rosemary
- 200 γρ. Νερό
- 5 γρ. Λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 10 γρ. Μουστάρδα dijon
Χρόνος προετοιμασίας: 6 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τη μαρινάδα:
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη μαρινάδα για τα spare ribs.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα spare ribs κι έπειτα τα καλύπτουμε με τη μαρινάδα που φτιάξαμε.
- Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα σ' ένα ταψί.
- Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 4-5 ώρες περίπου.
- Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα πινέλο αλειφουμε ανά 10 λεπτά τα spare ribs με το γλασο της καπνιστής μπάρμπεκιου.
- Για το γλάσο μπάρμπεκιου:
- Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τη gravy sauce με τη μπάρμπεκιου καπνιστή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Για τη μαγιονέζα mint & rosemary:
- Αναμειγνύουμε τη μαρινάτα mint & rosemary με νερό.
- Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον κρόκο αυγού, το λευκό ξύδι βαλσάμικο και τη μουστάρδα dijon.
- Μ' ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σιγά σιγά το μείγμα της μαρινάτας με το νερό.
- Για τη σαλάτα coleslaw:
- Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μαγιονέζα mint & rosemary και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας