fbpx

Trevisano

Trevisano

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 250 γρ. Ρύζι Vialone nano
  2. 800 ml. Ζωμό κοτόπουλο
  3. 150 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 100 ml. Κόκκινο κρασί
  6. 160 γρ. Κρέμα κόκκινου ραδικιού χτυπημένη στο μπλέντερ
  7. 80 γρ. Κρέμα 5 τυριά
  8. 50 γρ. Gorgonzola
  9. 150 γρ. Παρμεζάνα
  10. 50 γρ. Βούτυρο
  11. 20 γρ. Καραμελωμένα καρύδια
  12. 20 γρ. Φιλέτο πορτοκαλιού
  13. Λάδι από καρύδι (κατά προτίμηση)
  14. Fruit pepper πορτοκάλι
  15. 80 γρ. Σπεκ
  16. Αλάτι, Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο κ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε και το ρύζι vialone nano και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
  3. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό κοτόπουλο.
  4. Όταν έχουμε ρίξει λίγο πάνω από το μισό ζωμό προσθέτουμε την κρέμα κόκκινου ραδικιού και την κρέμα 5 τυριά. Έπειτα, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό.
  5. Μόλις τελειώσουμε τον ζωμό και έχει μαγειρευτεί το ρύζι τραβάμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ριζότο.
  6. Ψήνουμε το Σπεκ στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  7. Σερβίρουμε το ριζότο και από πάνω τοποθετούμε την Gorgonzola, το καρύδι, το Σπεκ και τα φιλέτα πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι από καρύδι και το Fruit pepper πορτοκάλι.
Trevisano Gallery 1
Trevisano Gallery 2
Trevisano Gallery 3
Trevisano Gallery 4
Trevisano Gallery 5
Trevisano Gallery 6
Trevisano Gallery 7
Trevisano Gallery 8

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png