Συνταγές Magna Carta

Spaghetti pesto Cetarese

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 400 γρ. Spaghetti
  2. 110-120 γρ. Πέστο Cetarese
  3. Μια μέτρια πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρεδάκια
  4. 100 γρ. Κρουτόν (ή εναλλακτικά, σπασμένα παξιμάδια) 
  5. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  6. 40 γρ. Αμύδαλα περλέ ανάλατα και ψημένα
  7. Γάρος από αντζούγιες κατά προτίμηση, προαιρετικό

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Αφυδατώνουμε την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Μόλις χάσει τα περισσότερα από τα υγρά της, προσθέτουμε 20 γραμμάρια πέστο cetarese και κατόπιν το κρουτόν και τα αμύγδαλα.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε φαρδύ τηγάνι μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε 90-100 γραμμάρια πέστο cetarese, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, το γάρο από αντζούγιες και σωτάρουμε.
  6. Στο τελείωμα, προσθέτουμε το περισσότερο από το μείγμα πιπεριάς-κρουτόν-αμυγδάλων, κρατώντας ελάχιστο για να γαρνίρουμε τα πιάτα.

[widgetkit id=”34″]

Η συνταγή είναι από το μενού της εκδήλωσης Chef for one day!

Tags: