Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400 γρ. Spaghetti
- 110-120 γρ. Πέστο Cetarese
- Μια μέτρια πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρεδάκια
- 100 γρ. Κρουτόν (ή εναλλακτικά, σπασμένα παξιμάδια)
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 40 γρ. Αμύδαλα περλέ ανάλατα και ψημένα
- Γάρος από αντζούγιες κατά προτίμηση, προαιρετικό
Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Αφυδατώνουμε την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά χωρίς λάδι.
- Μόλις χάσει τα περισσότερα από τα υγρά της, προσθέτουμε 20 γραμμάρια πέστο cetarese και κατόπιν το κρουτόν και τα αμύγδαλα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente.
- Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε φαρδύ τηγάνι μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 90-100 γραμμάρια πέστο cetarese, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, το γάρο από αντζούγιες και σωτάρουμε.
- Στο τελείωμα, προσθέτουμε το περισσότερο από το μείγμα πιπεριάς-κρουτόν-αμυγδάλων, κρατώντας ελάχιστο για να γαρνίρουμε τα πιάτα.
[widgetkit id=”34″]
Η συνταγή είναι από το μενού της εκδήλωσης Chef for one day!