Συνταγές Magna Carta

Jack-O-Lantern

Κατηγορία: Σούπα

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 300 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας
  2. 15 γρ. Spicemix Vadouvan
  3. 5 γρ. Seaweed bacon
  4. 250 γρ. Ρύζι baldo
  5. 10 γρ. Spicemix del mondo La spezia
  6. 15 ml. Λάδι από σπόρους κολοκύθας
  7. 150 γρ. Ποικιλία 8 είδη Μανιταριών ( trifolati)
  8. 200 γρ. Πανάρισμα Stroganoff
  9. 200 γρ. Πράσο
  10. 200 γρ. Κρεμμύδι ξερό
  11. 200 γρ. Γλυκοκολοκύθα
  12. 10 γρ. Πάστα σκόρδου
  13. 500 γρ. Κρέμα γάλακτος
  14. 20 γρ. Φυσικός Χυμός λεμονιού 100%
  15. 300 γρ. Παρμεζάνα
  16. 120 γρ. Λευκό κρασί
  17. 50 γρ. Βούτυρο
  18. Ελαιόλαδο
  19. Αλάτι
  20. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την σούπα:
    1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την κολοκύθα και την πάστα σκόρδου.
    2. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
    3. Τα μαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου.
    4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, το Vadouvan, το φυσικό χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελούδινη υφή η σούπα.
  2. Για τα Αραντσίνι:
    1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι και προσθέτουμε τα 8 είδη μανιταριών ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.
    2. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 500 ml. νερό.
    3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να “πιει” το νερό το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και δεν έχει σχεδόν καθόλου υγρασία στην κατσαρόλα προσθέτουμε την παρμεζάνα το La Spezia, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    4. Μετά το απλώνουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα πλάθουμε σε μπάλες των 50 γρ. και τις πανάρουμε με τον γνωστό τρόπο ( αλεύρι, αυγό, πανάδα-πανάρισμα Stroganoff).
    5. Τηγανίζουμε τα αραντσίνι μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα. Τέλος, σε μέτριο προς δυνατό λάδι τηγανίζουμε το seaweed bacon για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν τραγανά
  3. Σερβίρισμα
    1. Σερβίρουμε την σούπα, από πάνω τοποθετούμε τα αραντσίνι στην μέση, το seaweed bacon, κολοκυθόσπορους και τέλος το λάδι από σπόρους κολοκύθας

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: