Fusion Risotto Σουπιάς

Fusion Risotto Σουπιάς

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 20 μερίδες:

  1. 1 κιλό Ρύζι Carnaroli
  2. 500 ml Ζωμός ψαριού
  3. 5 γρ. Κρεμμύδι εσαλότ
  4. 200 ml Λευκό κρασί
  5. 1200 γρ. Σουπιά
  6. Season pepper φύκια λεμόνι κατά προτίμηση
  7. Τζίντζερ αλεσμένο κατά προτίμηση
  8. Λεμονόχορτο αλεσμένο κατά προτίμηση
  9. 200 γρ. Παρμεζάνα
  10. 40 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Ζεστάνετε ελαφρά το λευκό κρασί
  2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια εσαλότ με τη σουπιά σε λάδι μέχρι να ροδίσει
  3. Προσθέστε το ρύζι Carnaroli και σοτάρετε ελαφρώς
  4. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί
  5. Προσθέστε το ζεστό ζωμό λίγο λίγο μέχρι να μαγειρευτεί το ριζότο (περίπου 20 λεπτά) και προσθέστε και το τζίντζερ και το λεμονόχορτο.
  6. Κατεβάστε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέστε, Season pepper φύκια λεμόνι, παρμεζάνα και βούτυρο
Fussion Rissoto Σουπιάς 1
Fussion Rissoto Σουπιάς 2