fbpx

Έξω από τα νερά μου

Έξω από τα νερά μου

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 4 τμχ Μπαρμπούνια
  2. 20 γρ. Πατέ St. Jacques
  3. 100 γρ. Πάνκο
  4. 50 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι
  5. 10 γρ. Καπνιστή πάπρικα
  6. 25 γρ. Nduja
  7. 200 γρ. Μαύρη κινόα
  8. 200 γρ. Κίτρινη passata
  9. 30 γρ. Season pepper φύκια, σκόρδο, κρεμμύδι εσαλότ
  10. 10 γρ. Ξύδι με εσαλότ
  11. Δάκρυα κίτρινης γλυκιάς πιπεριά
  12. Ελαιόλαδο, Αλάτι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια κρατώντας τα δύο φιλέτα ενωμένα από την ουρά.
  2. Αλατίζουμε και καρυκεύουμε με το season pepper φύκια, σκόρδο, εσαλότ και στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ St Jacques ανάμεσα από τα δύο φιλέτα.
  3. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, την nduja, το πάνκο, την καπνιστή πάπρικα, τα λιαστά τραγανά πεπερόνι σπασμένα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το μείγμα μας. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τα μπαρμπούνια δημιουργώντας μια τραγανή κρουστά.
  5. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε την κινόα και τη μαγειρεύουμε μέχρι να "σκάσει" και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και στη συνέχεια την καρυκεύουμε με αλάτι, season pepper φύκια σκόρδο κρεμμύδι εσαλότ και ξύδι εσαλότ.
  6. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κίτρινη passata, το season pepper φύκια σκόρδο κρεμμύδι εσαλότ, το ξύδι εσαλότ και αλάτι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Έπειτα σουρώνουμε σε μια ψιλή σίτα.
  7. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μπαρμπούνι στην μια πλευρά του πιάτου και δίπλα δημιουργούμε ένα στεφάνι με την κινόα όπου στην μέση τοποθετούμε τη σούπα από κίτρινες ντομάτες και γαρνίρουμε με τα δάκρυα κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.
Έξω από τα νερά μου 1
Έξω από τα νερά μου 2
Έξω από τα νερά μου 3
Έξω από τα νερά μου 4
Έξω από τα νερά μου 5
Έξω από τα νερά μου 6
Έξω από τα νερά μου 7
Έξω από τα νερά μου 8

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας