fbpx

Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας

Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 600 γρ. Καραβίδα ψίχα
  2. 80 γρ. Kumar’s ινδική πάστα tikka masala 
  3. 120 γρ. Πεπερονάτα
  4. 20 γρ. Καρύκευμα Jamaican jerk 
  5. 100 γρ. Κρέμα πράσινου σπαραγγιού 
  6. 2 μελιτζάνες
  7. 4 πατάτες
  8. 120 γρ. Proespuma(πηκτική ουσία)
  9. 500 ml Κρέμα γάλακτος (μπορεί να αντικατασταθεί και με Νερό)
  10. Αλάτι & πιπέρι
  11. Ελαιόλαδο
  12. Σιφόν για τον αφρό

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τις καραβίδες και στη συνέχεια τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
  2. Προσθέτουμε το Kumar's tikka masala και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι καραβίδες. Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πεπερονάτα.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες
  4. Καρυκεύουμε με Jamaican jerk.
  5. Ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου
  6. Για τον αφρό πατάτας βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν
  7. Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο θερμομίξ με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένας αραιός πουρές
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  9. Προσθέτουμε την proespuma και τοποθετούμε το μείγμα στο σιφόν
  10. Στήνουμε σε τσέρκι όπως το μουσακά όπου αντί για μπεσαμέλ στρώνουμε τον αφρό πατάτας λίγο πριν σερβίρουμε
  11. Γαρνίρουμε με κρέμα πράσινου σπαραγγιού.
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 1
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 2
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 3