Ιστορία Rummo

Μια οικογενειακή ιστορία

Ήταν το 1846 , όταν με τα άλογα μας Bruto, Baiardo και Bello ξεκινήσαμε την αναζήτηση για τα καλύτερα σκληρά σιτάρια στη γη του Sannio. Κάθε ταξίδι άρχιζε και τελείωνε στο Benevento, στην ιστορική γέφυρα του San Cosimo που επέτρεπε στην Αππία Οδό να περάσει επάνω από τον ποταμό Sabato και να φτάσει στον παλιό μας μύλο. Τα νερά του ποταμού γύριζαν τις πέτρες κι η οικογένεια Rummo εκμεταλλευόμενη με πάθος και εξυπνάδα τα δώρα της φύσης, ξεκίνησε με τον Antonio Rummo να παράγει ζυμαρικά στην οδό via Dei Mulini. Από παλιά το Benevento ήταν στρατηγική ζώνη για το επάγγελμα των μυλωνάδων. Οι έμποροι της εποχής, που μετέφεραν το σιτάρι από την Capitanata (επαρχία της Foggia)στη Napoli, περνούσαν από το Benevento κι έκαναν το σιτάρι τους άριστης ποιότητας σιμιγδάλι. Σήμερα, έπειτα από 170 χρόνια, το παλιό εργαστήρι ζυμαρικών στην οδό via Dei Mulini, έγινε κομμάτι της ιστορικής καρδιάς του Benevento και μαρτυρία μιας αρχαίας παράδοσης. Χάρη σ'αυτην την μακρά παράδοση και την εμπειρία έξι γενεών τεχνιτών παραγωγών ζυμαρικών, υπάρχει η Rummo Lenta Lavorazione®.

Η οικογένεια Rummo αποφάσισε ότι το καλύτερο για τα ζυμαρικά της είναι να ακούσει τη φύση: "Κάθε πράγμα στη γη έχει το χρόνο του. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε, τα ίδια τα ζυμαρικά θα μας πουν πόσο χρόνο χρειάζονται..." Η μέθοδος Lenta Lavorazione γεννιέται απευθείας από τον παραδοσιακό τρόπο που οι τεχνίτες έφτιαχναν τα ζυμαρικά. Προσεκτική επιλογή των καλύτερων υλικών, χρησιμοποιημένα με φροντίδα και χωρίς βιασύνη, με σεβασμό στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά τους ακολουθώντας τους χρόνους της φύσης.

1846

Ο Antonio Rummo ξεκινά την δραστηριότητα στον πρώτο μύλο αλέθοντας σιτάρι από την Capitanata και φτιάχνοντας ζυμαρικά.

1860

Οι μύλοι γίνονται δύο και μετακομίζουν κατά μήκος των ποταμών Calore και Sabato.

1935

Ιδρύεται εταιρεία η οποία μεταφέρεται στην οδό via Dei Mulini πάντα στο Benevento.

1991

Εγκαινιάζεται το πρώτο εργοστάσιο στην περιοχή Ponte Valentino όπου βρίσκεται και σήμερα η έδρα της εταιρείας. Οι μύλοι παύουν να λειτουργούν και η εταιρεία επικεντρώνεται μόνο στην παραγωγή ζυμαρικών.

2000

Στις αρχές του 2000 η εταιρεία ξεκινά μια σειρά επενδύσεων για την απόκτηση διεθνών πιστοποιητικών ποιότητας και για την μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον.

2010

Βραβεύεται από την Legambiente για την μείωση κατά 30% των εκπομπών CO2. Την ίδια χρονιά αγοράζει την εταιρεία ζυμαρικών Castiglioni κι επενδύει 1 εκατ. ευρώ για τον εκμοντερνισμό του εργοστασίου στο Sozzago ανεβάζοντας την παραγωγή στους 30.000 τόνους ετησίως και τον τζίρο στα 15 εκατ. ευρώ

2011

Μαζί με άλλες τρεις ιταλικές εταιρείες, βραβεύεται από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας με το βραβείο Leonardo Qualita' Italia για την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων της σε συνδυασμό με την διεθνή της προβολή

2014

Από το 2014, μετά την συγχώνευση με την εταιρεία ζυμαρικών Andriani, το εργοστάσιο στο Sozzago εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η περιοχή είναι ένας τεράστιος ορυζώνας (το ρύζι είναι το βασικό συστατικό των προϊόντων χωρίς γλουτένη).

2015

Η εταιρεία χτυπιέται σκληρά από καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε όλη την περιοχή του Sannio. Διαμέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διάσημοι και μη παρακίνησαν τον κόσμο και όλοι μαζί βοήθησαν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων της Rummo