Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 2 μερίδες:
- 500 γρ. Tri-tip
- 200 γρ. Φουαγκρά
- 1 τμχ Γαρίδα
- 2 τμχ Αγκινάρες “alla romana” με το βλαστό
- 50 γρ. Μείγμα 4 είδη μανιταριών σε λάδι
- 1 τμχ Τομάτα San Marzano
- 20 γρ. Spicemix del Mondo Chimichurri
- 40 γρ. Spice Oil Chili Paprika
- 20 γρ. Πανάρισμα Cajun
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά
Εκτέλεση:
- Προπαρασκευή
- Παίρνουμε τα Black Angus Tri-tip (ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών) και τα μαρινάρουμε μια μέρα πριν με Spicemix Chimichurri και Spice Oil Chili Paprika.
- Κόβουμε το φουαγκρά σε φέτες των 100 γραμμαρίων.
- Καθαρίζουμε τη γαρίδα και αφήνουμε μόνο την ουρά.
- Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ταυτόχρονα, στραγγίζουμε τα ντοματίνια San Marzano. Τα καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τα πανάρουμε με το πανάρισμα Cajun.
- Μαγείρεμα:
- Περνάμε το Tri-tip από τη σχάρα και από τις 2 μεριές για 15 λεπτά και το κόβουμε ταλιάτα.
- Ψήνουμε στη σχάρα το φουαγκρά για 5 λεπτά και το περνάμε από μπασίνα με το Spice Oil Chili Paprika.
- Ψήνουμε τη γαρίδα στη σχάρα για 5 λεπτά.
- Γκραντινάρουμε την αγκινάρα, η οποία είναι γεμισμένη με το Μείγμα 4 ειδών μανιταριών.
- Σοτάρουμε το τοματάκι San Marzano με Βούτυρο κλαριφιέ.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Χάλαρο για τη φιλοξενία
Chef: Ιωάννης Τσιπέλης, “Working hard chef”
Chef στο Χάλαρο τα τελευταία 10 χρόνια