Συνταγές Guest Chef

Spiced Beef Tri-tip with Shrimp

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 500 γρ. Tri-tip
  2. 200 γρ. Φουαγκρά
  3. 1 τμχ Γαρίδα
  4. 2 τμχ Αγκινάρες “alla romana” με το βλαστό
  5. 50 γρ. Μείγμα 4 είδη μανιταριών σε λάδι
  6. 1 τμχ Τομάτα San Marzano
  7. 20 γρ. Spicemix del Mondo Chimichurri
  8. 40 γρ. Spice Oil Chili Paprika
  9. 20 γρ. Πανάρισμα Cajun

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Προπαρασκευή
    1. Παίρνουμε τα Black Angus Tri-tip (ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών) και τα μαρινάρουμε μια μέρα πριν με Spicemix Chimichurri και Spice Oil Chili Paprika.
    2. Κόβουμε το φουαγκρά σε φέτες των 100 γραμμαρίων.
    3. Καθαρίζουμε τη γαρίδα και αφήνουμε μόνο την ουρά.
    4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
    5. Ταυτόχρονα, στραγγίζουμε τα ντοματίνια San Marzano. Τα καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τα πανάρουμε με το πανάρισμα Cajun.
  2. Μαγείρεμα:
    1. Περνάμε το Tri-tip από τη σχάρα και από τις 2 μεριές για 15 λεπτά και το κόβουμε ταλιάτα.
    2. Ψήνουμε στη σχάρα το φουαγκρά για 5 λεπτά και το περνάμε από μπασίνα με το Spice Oil Chili Paprika.
    3. Ψήνουμε τη γαρίδα στη σχάρα για 5 λεπτά.
    4. Γκραντινάρουμε την αγκινάρα, η οποία είναι γεμισμένη με το Μείγμα 4 ειδών μανιταριών.
    5. Σοτάρουμε το τοματάκι San Marzano με Βούτυρο κλαριφιέ.

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Χάλαρο για τη φιλοξενία

Chef: Ιωάννης Τσιπέλης, “Working hard chef”
Chef στο Χάλαρο τα τελευταία 10 χρόνια

Tags: