fbpx

Morning nests

Morning nests

Κατηγορία: Brunch

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Pancakes γλυκοπατάτας
    1. 600 γρ. Γλυκοπατάτα
    2. 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3. 10 γρ. Baking powder
    4. 10 γρ. Spicemix del mondo Massala
    5. 20 γρ. Spice oil τσίλι πάπρικα
    6. 2 τμχ Αυγά
    7. 100 ml Γάλα καρύδας
    8. Αλάτι
  2. Apple bacon
    1. 10 φέτες Καπνιστό bacon
    2. Gomasio κλασικό
    3. Aji mirasol
    4. Σιρόπι μήλου
  3. Chips polenta
    1. 200 γρ. Πολέντα
    2. 300 γρ. Νερό
    3. 10 γρ. Πιπέρι ροζ ολόκληρο
    4. Fleur de sel
  4. Σαλάτα καρότο
    1. 1 τμχ Καρότο
    2. 10 ml Ξύδι Kalamansi
    3. Fleur de sel
    4. Φρέσκα μυρώνια
    5. Sour cream
  5. Μαρμελάδα κόκκινης τομάτας κατά προτίμηση

Χρόνος προετοιμασίας: 24 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη pancakes γλυκοπατάτας
    1. Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες με χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν στο ψυγείο σε σουρωτήρι.
    2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μία μέρα για να καρυκευτεί καλά το μείγμα μας.
    3. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Apple bacon
    1. Ψήνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
    2. Με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι μήλου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
    3. Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα gomasio-aji mirasol για να κολλήσει πάνω όσο είναι ζεστό.
  3. Chips polenta
    1. Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε την πολέντα, το ροζ πιπέρι και το αλάτι.
    2. Ανοίγουμε την πολέντα σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
    3. Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  4. Σαλάτα καρότου
    1. Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε σε φλούδες με τον αποφλοιωτή.
    2. Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ξύδι kalamansi και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
    3. Σερβίρουμε με μυρώνια και sour cream.
Morning Nests 1
Morning Nests 2
Morning Nests 3
Morning Nests 4
Morning Nests 5
Morning Nests 6
Morning Nests 7
Morning Nests 8

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Canteen για τη φιλοξενία

Chef: Βαγγέλης Ασημακόπουλος

"To μότο μου είναι...δεν έχω μότο"