Monastero
Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 2 μερίδες:
- 180 γρ. Χταπόδι
- 160 γρ. Καλαμάρι
- 160 γρ. Πατάτα
- 60 γρ. Friarielli
- 20 γρ. Κάπαρη με κοτσάνι
- 20 γρ. Σπόροι ελιάς
- 20 γρ. Πέστο βασιλικού με λεμόνι
- 30 γρ. Πέστο cetarese
- 30 ml Ξύδι kalamansi
- 10 ml Colatura di alici
- Season pepper φύκια λεμόνι κατά προτίμηση
- Τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού κατά προτίμηση
- 160 ml Aceto balsamico με γεύση σύκου
- 30 γρ. Κορνισόνς
- 450 ml Eλαιόλαδο
- 60 ml Φυσικό χυμό λεμόνι
- 20 γρ. Ροδέλες ελιάς
- Ξύσμα lime
- Άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό
Χρόνος προετοιμασίας: 6 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για την πατατοσαλάτα:
- Βράζουμε την πατάτα καρέ και σουρώνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε σε μια μπασίνα πέστο cetarese, colatura di alici, σπόρους ελιάς, κορνισόνς, κάπαρη με κοτσάνι και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού.
- Για το χταπόδι:
- Βράζουμε σε sous vide στους 80°C για 6 ώρες.
- Για το γλάσο:
- Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το aceto balsamico με γεύση σύκο μέχρι να συμπυκνωθεί.
- Μόλις γίνει σάλτσα, γλασάρουμε το χταπόδι και το καίμε με φλόγιστρο.
- Για το καλαμάρι:
- Κόβουμε στα 3 ένα καλαμάρι, χαράζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε πέστο βασιλικού με λεμόνι, αλάτι, ξύσμα lime και season pepper φύκια λεμόνι.
- Για το friarelli:
- Μαρινάρουμε σε μια μπασίνα το friarelli με αρωματικά, season pepper φύκια λεμόνι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, 20 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι kalamansi.
- Για το dressing πατατοσαλάτας:
- Ενσωματώνουμε 60 ml χυμό λεμονιού και 30 ml ξύδι kalamansi σε 270 ml ελαιόλαδο.
- Για το dressing χταποδιού:
- Ενσωματώνουμε 60 ml aceto balsamico με σύκο σε 180 ml ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τάκος για τη φιλοξενία
Chef: Βαγγέλης Ταμήλιας
Μότο: "Να μαγειρεύετε με αγάπη"