Monastero

Monastero

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 180 γρ. Χταπόδι
  2. 160 γρ. Καλαμάρι
  3. 160 γρ. Πατάτα
  4. 60 γρ. Friarielli
  5. 20 γρ. Κάπαρη με κοτσάνι
  6. 20 γρ. Σπόροι ελιάς
  7. 20 γρ. Πέστο βασιλικού με λεμόνι
  8. 30 γρ. Πέστο cetarese
  9. 30 ml Ξύδι kalamansi
  10. 10 ml Colatura di alici
  11. Season pepper φύκια λεμόνι κατά προτίμηση
  12. Τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού κατά προτίμηση
  13. 160 ml Aceto balsamico με γεύση σύκου
  14. 30 γρ. Κορνισόνς
  15. 450 ml Eλαιόλαδο
  16. 60 ml Φυσικό χυμό λεμόνι
  17. 20 γρ. Ροδέλες ελιάς
  18. Ξύσμα lime
  19. Άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό

Χρόνος προετοιμασίας:  6 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την πατατοσαλάτα:
    1. Βράζουμε την πατάτα καρέ και σουρώνουμε να κρυώσει.
    2. Προσθέτουμε σε μια μπασίνα πέστο cetarese, colatura di alici, σπόρους ελιάς, κορνισόνς, κάπαρη με κοτσάνι και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού.
  2. Για το χταπόδι:
    1. Βράζουμε σε sous vide στους 80°C για 6 ώρες.
  3. Για το γλάσο:
    1. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το aceto balsamico με γεύση σύκο μέχρι να συμπυκνωθεί.
    2. Μόλις γίνει σάλτσα, γλασάρουμε το χταπόδι και το καίμε με φλόγιστρο.
  4. Για το καλαμάρι:
    1. Κόβουμε στα 3 ένα καλαμάρι, χαράζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
    2. Προσθέτουμε πέστο βασιλικού με λεμόνι, αλάτι, ξύσμα lime και season pepper φύκια λεμόνι.
  5. Για το friarelli:
    1. Μαρινάρουμε σε μια μπασίνα το friarelli με αρωματικά, season pepper φύκια λεμόνι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, 20 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ξύδι kalamansi.
  6. Για το dressing πατατοσαλάτας:
    1. Ενσωματώνουμε 60 ml χυμό λεμονιού και 30 ml ξύδι kalamansi σε 270 ml ελαιόλαδο.
  7. Για το dressing χταποδιού:
    1. Ενσωματώνουμε 60 ml aceto balsamico με σύκο σε 180 ml ελαιόλαδο.
Monastero 1
Monastero 2
Monastero 3
Monastero 4
Monastero 5
Monastero 6
Monastero 7
Monastero 8

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τάκος για τη φιλοξενία

Chef: Βαγγέλης Ταμήλιας

Μότο: "Να μαγειρεύετε με αγάπη"