Mare e Monti

Mare e Monti

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 1 κιλό Γαρίδες
  2. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 60 γρ. Κρέμα πορτσίνι
  5. 100 γρ. Πορτσίνι Τrifolati
  6. 500 γρ. Fregola Sarda grande
  7. 25 γρ. Spicemix del Mondo Piri Piri 
  8. Season Pepper Άγρια μανιτάρια
  9. Παρμεζάνα
  10. 16 τμχ Δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς
  11. 125 ml Λευκό ξηρό κρασί
  12. Ζωμός λαχανικών
  13. Αλάτι

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τη fregola sarda grande για 15 λεπτά περίπου
  2. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι
  3. Καρυκεύουμε τις γαρίδες με spicemix del mondo Piri Piri και τις σοτάρουμε για λίγο
  4. Σβήνουμε τις γαρίδες με κρασί και  τις αποσύρουμε από τη φωτιά
  5. Βάζουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη fregola, αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκια, κρέμα πορτσίνι, πορτσίνι Τrifolati και το spicemix del mondo Piri Piri
  6. Δένουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε τις γαρίδες στο τέλος.
  7. Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο με δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο season pepper άγρια μανιτάρια.
Mare E Monti 1
Mare E Monti 2
Mare E Monti 3
Mare E Monti 4

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε την Ακαδημία για τη φιλοξενία

Chef: Κωνσταντίνος Elvis Μάρκου

Σπούδασε τεχνολόγος τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μαγειρική στη Σχολή La Chef Levi.

Το ταξίδι της εμπειρίας του ξεκινά το 1996 ως βοηθός Σεφ στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2012 είναι καθηγητής μαγειρικής στη σχολή La chef Levi.

Η Ακαδημία,από το 2011, είναι ο χώρος έμπνευσης και δημιουργίας του, το στολίδι του, εκεί εκφράζει το πάθος του για τη μαγειρική και την τέχνη.