Λαβράκι με scallops & τρούφα

Λαβράκι με scallops & τρούφα

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 250 γρ. Φιλέτο λαβράκι
  2. 3 τμχ Scallops
  3. 3 τμχ Σπαράγγια
  4. 2 τμχ Αγκινάρες alla romana με βλαστό
  5. 50ml Φυσικο χυμό λεμόνι
  6. 20ml Ελαιόλαδο
  7. 20 γρ. Αφυδατωμένες νιφάδες Wakame
  8. 50 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα λευκή
  9. 20 γρ. Χαβιάρι τρούφας
  10. 5 φύλλα Carpaccio μαύρης τρούφας
  11. 10 γρ. Fleur de sel
  12. 50 ml Kρέμα γάλακτος
  13. 2 γρ. Season pepper φύκια λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας:  15 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το Λαβράκι:
    1. Καρυκεύουμαι το ψάρι με λάδι, fleur de sel και season pepper φύκια λεμόνι.
    2. Ψήνουμε το λαβράκι σε τηγάνι αντικολλητικό με μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
    3. Το τελειώνουμε 4 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Για τα Scallops:
    1. Πανάρουμε τα scallops με αφυδατωμένες νιφάδες Wakame.
    2. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν.
  3. Για την Αγκινάρα alla Romana:
    1. Την κόβουμε στα 4, βάζουμε λίγο λάδι και fleur de sel και τα ψήνουμε στην σχάρα.
  4. Για τα Σπαράγγια:
    1. Τα βράζουμε για 3 λεπτά.
  5. Για την Κρέμα ταρτουφάτα λευκή:
    1. Χτυπάμε την κρέμα ταρτουφάτα με κρέμα γάλακτος σε μίξερ.
  6. Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο.
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 1
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 2
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 3
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 4
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 5
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 6
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 7
Λαβράκι με Scallops & τρούφα 8

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ιστιοπλοϊκός για τη φιλοξενία

Chef: Νίκος Κοντομάρκος

Μότο: "Να χρησιμοποιούμε πάντα πολύ καλή πρώτη ύλη και να αγαπάμε πάντα αυτό που κάνουμε"