fbpx

Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι

Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 6 μερίδες:

  1. 1 κιλό Τομάτα San Marzano
  2. 300 γρ. Πεπερονάτα
  3. 96 γρ. Λευκό ξύδι Balsamico
  4. 144 γρ. Ελαιόλαδο
  5. 1 σκελίδα Σκόρδο
  6. 1 τμχ Αγγούρι
  7. 24 γρ. Ζάχαρη
  8. Αλάτι μπλε Περσίας
  9. Φρέσκο Μαϊντανό
  10. Φρέσκο Βασιλικό
  11. 200 γρ. Πέστο βασιλικού αραιωμένο με ελαιόλαδο
  12. 300 γρ. Γκερεμέζι
  13. Season Pepper Φύκια - Λεμόνι
  14. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  15. Spicemix del Mondo Chimichurri

Χρόνος Παρασκευής: 35 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και λευκό ξύδι Balsamico.
  2. Χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή.
  3. Αν θέλουμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Πλάθουμε το Γκερεμέζι σε μικρές μπάλες.
  5. Πανάρουμε τα τυρομπαλάκια από Γκερεμέζι με season pepper φύκια λεμόνι, καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού και spicemix del Mondo chimichurri και τα τοποθετούμε μέσα στη σούπα.
  6. Αραιώνουμε το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο από πάνω για διακόσμηση.
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 1
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 2
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 3
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 4
Μαριάνθη Νικολή 5

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Αρσανά για τη φιλοξενία

Chef: Μαριάνθη Νικολή

Το ταξίδι μου στις επαγγελματικές κουζίνες ξεκίνησε το 2010 και η βαλίτσα μου μέχρι σήμερα γεμίζει όλο και περισσότερο με εμπειρίες, μαθήματα ζωής και δημιουργία. Αγαπημένη μου ενασχόληση η κρύα κουζίνα όπου δεν υπάρχουν όρια και η φαντασία γίνετε πραγματικότητα!!