Κατηγορία: Street food
Υλικά για 1 μερίδα:
- 100 γρ. μπουτάκι πάπιας κονφί
- 3 ml. Λάδι από σουσάμι
- 5 ml. Soya sauce
- 5 γρ. Φρέσκο τζίντζερ
- 5 ml (SABA) πετιμέζι
- 50 γρ. Βάση σάλτσας BBQ
- 20 γρ. Hoisin sauce
- 10 ml. Ξύδι τομάτας
- 5 γρ. Πιπεριά chili
- 1 γρ. Σκόνη σκόρδο
- 1 γρ. Σκόνη κρεμμύδι
- 10 γρ. Ραπάνι daikon κομμένο ζουλιέν
- 10 γρ. αγγούρι
- Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού
- 100 γρ. Γαλλικές πατάτες baby
- 100 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. Μαγιονέζα
- 10 γρ. Ελαιόλαδο
- 5 γρ. Κάρυ κίτρινο Madras
- Αλάτι – πιπέρι
- 10 ml χυμό lime
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για την πάπια:
- Ξεψαχνίζουμε την πάπια και την μαρινάρουμε με το λάδι από σουσάμι, τη soya sauce, το φρέσκο τζίντζερ και το πετιμέζι.
- Εν συνεχεία την αφήνουμε ψυγείο για 2 ώρες.
- Τέλος, την καραμελώνουμε στην πλάκα στους 200ο προσέχοντας να μην καεί .
- Για την σάλτσα:
- Ανακατεύουμε τη βάση σάλτσας BBQ, τη hoisin sauce, το ξύδι τομάτας, τη chilli πιπεριά, τη σκόνη σκόρδο, τη σκόνη κρεμμύδι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά .
- Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσουν.
- Η ώρα της ένωσης:
- Ζεσταίνουμε το ψωμάκι μας στον ατμό και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και την πάπια. Προσθέτουμε την Chinese BBQ και τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
- Για τις πατάτες:
- Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό για 20 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν τις σπάμε ακανόνιστα με το χέρι και τις τηγανίζουμε στους 180ο .
- Για τι σάλτσα κάρυ πάνω από τις πατάτες:
- Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το κάρυ κίτρινο Madras και το χυμό lime.
- Η ώρα της ένωσης:
- Βάζουμε τις πατάτες μας στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα κάρυ.
- Τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τhess Bao για τη φιλοξενία.
Chef: Δημήτρης Παμπόρης
Μότο: “Άσε τους άλλους να μιλάνε για εμάς”.