Συνταγές Guest Chef

“Duck face” by Thess Bao

Κατηγορία: Street food

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 100 γρ. μπουτάκι πάπιας κονφί
  2. 3 ml. Λάδι από σουσάμι
  3. 5 ml. Soya sauce
  4. 5 γρ. Φρέσκο τζίντζερ
  5. 5 ml (SABA) πετιμέζι
  6. 50 γρ. Βάση σάλτσας BBQ
  7. 20 γρ. Hoisin sauce
  8. 10 ml. Ξύδι τομάτας
  9. 5 γρ. Πιπεριά chili
  10. 1 γρ. Σκόνη σκόρδο
  11. 1 γρ. Σκόνη κρεμμύδι
  12. 10 γρ. Ραπάνι daikon κομμένο ζουλιέν
  13. 10 γρ. αγγούρι
  14. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού
  15. 100 γρ. Γαλλικές πατάτες baby
  16. 100 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
  17. 100 γρ. Μαγιονέζα
  18. 10 γρ. Ελαιόλαδο
  19. 5 γρ. Κάρυ κίτρινο Madras
  20. Αλάτι – πιπέρι
  21. 10 ml χυμό lime

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την πάπια:
    1. Ξεψαχνίζουμε την πάπια και την μαρινάρουμε με το λάδι από σουσάμι, τη soya sauce, το φρέσκο τζίντζερ και το πετιμέζι.
    2. Εν συνεχεία την αφήνουμε ψυγείο για 2 ώρες.
    3. Τέλος, την καραμελώνουμε στην πλάκα στους 200ο προσέχοντας να μην καεί .
  2. Για την σάλτσα:
    1. Ανακατεύουμε τη βάση σάλτσας BBQ, τη hoisin sauce, το ξύδι τομάτας, τη chilli πιπεριά, τη σκόνη σκόρδο, τη σκόνη κρεμμύδι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά .
    2. Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Η ώρα της ένωσης:
    1. Ζεσταίνουμε το ψωμάκι μας στον ατμό και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και την πάπια. Προσθέτουμε την Chinese BBQ και τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
  4. Για τις πατάτες:
    1. Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό για 20 λεπτά.
    2. Μόλις κρυώσουν τις σπάμε ακανόνιστα με το χέρι και τις τηγανίζουμε στους 180ο .
  5. Για τι σάλτσα κάρυ πάνω από τις πατάτες:
    1. Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το κάρυ κίτρινο Madras και το χυμό lime.
  6. Η ώρα της ένωσης:
    1. Βάζουμε τις πατάτες μας στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα κάρυ.
    2. Τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τhess Bao για τη φιλοξενία.

Chef: Δημήτρης Παμπόρης

Μότο: “Άσε τους άλλους να μιλάνε για εμάς”.

Tags:

Βρείτε μας στο

Hall:2, Stand: E22

FOODEXPO 2024 SYMMETEXOUME