Ριζότο ρόκας και προσούτο

Ριζότο ρόκας και προσούτο

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 500 γρ. Ρύζι Carnaroli
  2. 175 γρ. Λευκό κρασί
  3. 750 ml Ζωμός κότας  
  4. 1 τμχ Λευκό κρεμμύδι
  5. 80 γρ. Κρέμα ρόκας 
  6. 80 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  7. 60 γρ. Κρέμα παρμεζάνας 
  8. 80 γρ. (8 φέτες) Προσούτο  
  9. Fruit Pepper Λεμόνι κατά προτίμηση
  10. 8 τμχ Τομάτα φρέσκια μερικώς λιασμένη
  11. 20 γρ. Λάδι
  12. Αλάτι

Χρόνος Παρασκευής:35 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μέγεθος λίγο πιο μικρό από κόκκο ρυζιού.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με βούτυρο και λάδι.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο και σβήνουμε με κρασί.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλη η αλκοόλη και μετά ρίχνουμε όλο το ζωμό μας σιγά σιγά (ο οποίος θα πρέπει να είναι χλιαρός).
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρέμα ρόκας, κρέμα παρμεζάνας, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  6. Διακοσμούμε το πιάτο με τσιπς από προσούτο, τομάτα μερικώς λιασμένη και καρυκεύουμε με fruit pepper λεμόνι.
  7. Για τα τσιπς προσούτο:
    1. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε το προσούτο και το σκεπάζουμε με μια ακόμη λαδόκολλα.
    2. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 12 λεπτά.
Ριζότο ρόκας και προσούτο 1
Ριζότο ρόκας και προσούτο 2
Ριζότο ρόκας και προσούτο 4
Ριζότο ρόκας και προσούτο 3
Ριζότο ρόκας και προσούτο 5

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Πλάτανος για τη φιλοξενία

Chef: Γιώργος Πετρίδης

Απόφοιτος σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΣΤΕ Περαίας και σχολής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Προϋπηρεσία 14 χρόνια και από το 2012 συνιδιοκτήτης στον Πλάτανο στην Άνω Νικήτη