Πατέ από συκώτι Πεσκανδρίτσας με καραμελωμένα κρεμμύδια
Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 5 μερίδες:
- 200 γρ. Συκώτι Πεσκανδρίτσας
- 75 γρ. Φρέσκο Βούτυρο
- 10 γρ. Gomasio Κλασσικό
- 3 γρ. Fruit Pepper Φρούτα του Δάσους
- 2 γρ. Σχοινόπρασο σε ροδέλες
- 40-50 γρ. Γλυκόξινα λευκά Κρεμμυδάκια
- 20 γρ. Μαρμελάδα άγριου σύκου
- 25 γρ. Aceto Balsamico di Modena
- 75 γρ. Ελαιόλαδο
- 2 λεπτές φέτες μπαγκέτα Μασσαλίας
- 10 γρ. Spice Oil Καπνιστή πάπρικα - Χαλαπένο
- Πέρλες balsamico με άρωμα σμέουρο για διακόσμηση
Χρόνος Προπαρασκευής: 40 λεπτά
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το συκώτι και το μπλανσάρουμε σε καυτό νερό.
- Έχουμε μαλακώσει το βούτυρο και το περνάμε στο κούτερ ή θερμομίξ μαζί με το συκώτι, το Gomasio Κλασσικό, το Fruit Pepper Φρούτα του Δάσους και το σχοινόπρασο.
- Κάνουμε το συκώτι ρολό με μια λαδόκολα και το βάζουμε στο ψυγείο ή στο chiller.
- Κόβουμε τα Γλυκόξινα λευκά Κρεμμυδάκιαστη μέση και τα περνάμε από καυτό τηγάνι.
- Με το μπίμερ χτυπάμε το ξύδι με τη Μαρμελάδα άγριου σύκου
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να δέσει.
- Λαδόνουμε τις φέτες το ψωμί με το Spice Oil Καπνιστή πάπρικα - Χαλαπένο.
- Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Marina Seafood Restaurant για τη φιλοξενία
Chef: Θοδωρής Γκαβέζος
Προϋπηρεσία 18 χρόνια με εξειδίκευση στα Seafood Restaurant
Από το 2015 chef στο Marina Seafood Restaurant (Χαλκιδική)