Κατηγορία: Σαλάτα
Υλικά:
- Για τη Σαλάτα:
- 500 γρ. Μείγμα από φακές
- 10 τμχ Αγκινάρες με βλαστό
- 20 τμχ Γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια
- 20 τμχ Κάπαρη με κοτσάνι
- 15 τμχ Πολύχρωμα ντοματίνια
- 2 τμχ Σικορέ
- 200 γρ. Ανεβατό Γρεβενών
- Φρέσκια μαντζουράνα
- Για το dressing:
- 150 γρ. Κρέμα Βαλσάμικο
- 25 γρ. Μέλι
- 50 γρ. Κρέμα λιαστής τομάτας
- 500 γρ. Ελαιόλαδο
- 100 γρ. Νερό
- Για τη Φοκάτσια:
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γρ. Ξερή μαγιά
- 24 γρ. Κρέμα λιαστής τομάτας
- 400 ml Χλιαρό νερό
- 30 γρ. Spicemix del Mondo Flamenco
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 12 γρ. Αλάτι
- 12 γρ. Ζάχαρη
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τη Σαλάτα:
- Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό
- Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα
- Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια και τα πολύχρωμα τοματίνια στη μέση
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μεταλλική μπασίνα μαζί με τις φακές και την κάπαρη
- Προσθέτουμε το dressing σε ποσότητα σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε
- Κόβουμε το σικορέ στη μέση και χωρίζουμε τα φύλλα του με το χέρι
- Τα τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τη σαλάτα με τις φακές
- Τέλος γαρνίρουμε με το ανεβατό και τη φρέσκια μαντζουράνα
- Για το dressing:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο
- Αν το μείγμα γίνει αρκετά σφιχτό αραιώνουμε με νερό
- Για τη Φοκάτσια:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το spicemix del Mondo Flamenco, το νερό και τη μαγιά και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα
- Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω το spicemix del Mondo Flamenco
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου