Συνταγές Magna Carta

Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια

Κατηγορία: Σαλάτα

Υλικά:

  1. Για τη Σαλάτα:
    1. 500 γρ. Μείγμα από φακές
    2. 10 τμχ Αγκινάρες με βλαστό 
    3. 20 τμχ Γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια
    4. 20 τμχ Κάπαρη με κοτσάνι
    5. 15 τμχ Πολύχρωμα ντοματίνια
    6. 2 τμχ Σικορέ 
    7. 200 γρ. Ανεβατό Γρεβενών
    8. Φρέσκια μαντζουράνα
    9. Για το dressing:
      1. 150 γρ. Κρέμα Βαλσάμικο
      2. 25 γρ. Μέλι
      3. 50 γρ. Κρέμα λιαστής τομάτας
      4. 500 γρ. Ελαιόλαδο
      5. 100 γρ. Νερό
  2. Για τη Φοκάτσια:
    1. 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    2. 12 γρ. Ξερή μαγιά
    3. 24 γρ. Κρέμα λιαστής τομάτας
    4. 400 ml Χλιαρό νερό 
    5. 30 γρ. Spicemix del Mondo Flamenco
    6. 50 ml Ελαιόλαδο
    7. 12 γρ. Αλάτι
    8. 12 γρ. Ζάχαρη 

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για τη Σαλάτα:
    1. Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν
    2. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό
    3. Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα
    4. Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια και τα πολύχρωμα τοματίνια στη μέση
    5. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μεταλλική μπασίνα μαζί με τις φακές και την κάπαρη
    6. Προσθέτουμε το dressing σε ποσότητα σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε
    7. Κόβουμε το σικορέ στη μέση και χωρίζουμε τα φύλλα του με το χέρι
    8. Τα τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τη σαλάτα με τις φακές
    9. Τέλος γαρνίρουμε με το ανεβατό και τη φρέσκια μαντζουράνα
    10. Για το dressing:
      1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ.
      2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο
      3. Αν το μείγμα γίνει αρκετά σφιχτό αραιώνουμε με νερό
  2. Για τη Φοκάτσια:
    1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το spicemix del Mondo Flamenco, το νερό και τη μαγιά και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα
    2. Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ
    3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
    4. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω το spicemix del Mondo Flamenco
    5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου
Tags: