Συνταγές Magna Carta

Puffer Bao

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Παναρισμένος μπακαλιάρος
    1. 400 γρ. μπακαλιάρο 
    2. 30 γρ. humus di mare (αντζούγια, λεμόνι, κάπαρη)
    3. 50 γρ. Σάλτσα onion & sweet chili 
    4. 10 γρ. Season pepper φύκια λεμόνι
    5. 60 γρ. Arrow root αλεσμένο
    6. 150 γρ. πανάρισμα 4 είδη πιπεριού
    7. 20 ml. Λάδι από σουσάμι
    8. 20 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
    9. Αλάτι 
    10. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  
  2. Bao Burger
    1. 235 γρ. νερό
    2. 30 γρ. ηλιέλαιο
    3. 9 γρ. μαγιά ξερή
    4. 7 γρ. baking powder
    5. 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    6. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    7. 4 γρ. αλάτι
  3. Μαγιονέζα θαλασσινών
    1. 6 κρόκους 
    2. Ηλιέλαιο
    3. 80 γρ. Πέστο Cetarese 
    4. 10 ml. Ξύδι με τζίντζερ
  4. Σαλάτα με φύκια
    1. 30 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη)
    2. Ζεστό νερό
    3. 20 γρ. λόλο ρόσο
  5. Γαρνιτούρα
    1. Seaweed Nachos

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το παναρισμένο μπακαλιάρο:
    1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φιλέτα 100 γρ. το καθένα.
    2. Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το hummus di mare αντζούγια-λεμόνι-κάπαρη, τη σάλτσα onion & sweet chili, το season pepper φύκια λεμόνι, το λάδι από σουσάμι, τον κόλιανδρο και το αλάτι.
    3. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα για να μαρινάρουμε τον μπακαλιάρο αλλά και για να κολλήσει το πανάρισμα επάνω στα φιλέτα. 
    4. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα στο μπολ με το μείγμα κι έπειτα πανάρουμε τα φιλέτα με το πανάρισμα 4 είδη πιπεριού.
    5. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
    6. Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  2. Για το bao burger:
    1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γραμμάρια ζάχαρη, 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά, 4 γραμμάρια αλάτι και 7 γραμμάρια baking powder.
    2. Κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
    3. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό – τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και πάνω της τα bao buns μέχρι να φουσκώσουν.
  3. Για τη μαγιονέζα θαλασσινών:
    1. Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το πέστο cetarese και το ξύδι τζίντζερ και προσθέτουμε σιγά σιγά ηλιέλαιο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαγιονέζα.
  4. Για τη σαλάτα φυκιών:
    1. Τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη) σ’ ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσουν.
    2. Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
    3. Αναμειγνύουμε τα φύκια με το λόλο ρόσο.
  5. Τέλος σερβίρουμε το bao burger και γαρνίρουμε με seaweed nachos.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: