Συνταγές Magna Carta

Μπακαλιάρος Poached με Bisque και Ganache Σοκολάτας

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 350 γρ. Φιλέτο Μπακαλιάρου
  2. 150 γρ. Bisque οστρακοειδών
  3. 20 γρ. Season Pepper Φύκια λεβάντα
  4. 15 γρ. Λάδι αστακού
  5. 15 γρ. Cacao Pepper Γλυκάνισος Πιπέρι παραδείσου
  6. Ganache Σοκολάτας:
    1. 100 γρ. Κρέμα γάλακτος
    2. 100 γρ. Κουβερτούρα
  7. Λάδι μαϊντανού:
    1. 300 γρ. Φύλλα μαϊντανού
    2. 150 ml Ηλιέλαιο
  8. 70 ml Νερό
  9. 20 ml Κονιάκ

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη bisque, το κονιάκ και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το μπακαλιάρο και το μαγειρεύουμε poached για περίπου 4 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε στον πάτο του πιάτου τη bisque, το λάδι μαϊντανού και τη ganache  σοκολάτας, την οποία καρυκεύουμε με το cacao pepper.
  4. Τέλος, τοποθετούμε τον μπακαλιάρο και αρωματίζουμε με λάδι αστακού.
  5. Για τη Ganache σοκολάτας:
    1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος.
    2. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
  6. Για το λάδι μαϊντανού:
    1. Μπλανσάρουμε τα φύλλα του μαϊντανού.
    2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα μαζί με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    3. Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: