Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 350 γρ. Φιλέτο Μπακαλιάρου
- 150 γρ. Bisque οστρακοειδών
- 20 γρ. Season Pepper Φύκια λεβάντα
- 15 γρ. Λάδι αστακού
- 15 γρ. Cacao Pepper Γλυκάνισος Πιπέρι παραδείσου
- Ganache Σοκολάτας:
- 100 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. Κουβερτούρα
- Λάδι μαϊντανού:
- 300 γρ. Φύλλα μαϊντανού
- 150 ml Ηλιέλαιο
- 70 ml Νερό
- 20 ml Κονιάκ
Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη bisque, το κονιάκ και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε το μπακαλιάρο και το μαγειρεύουμε poached για περίπου 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε στον πάτο του πιάτου τη bisque, το λάδι μαϊντανού και τη ganache σοκολάτας, την οποία καρυκεύουμε με το cacao pepper.
- Τέλος, τοποθετούμε τον μπακαλιάρο και αρωματίζουμε με λάδι αστακού.
- Για τη Ganache σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος.
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
- Για το λάδι μαϊντανού:
- Μπλανσάρουμε τα φύλλα του μαϊντανού.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα μαζί με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας