Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. Καλαμάρι
- 20 γρ. Πέστο Λεμόνι
- 80 γρ. Πληγούρι Χονδρό
- 50 γρ. Spice Oil Τσίλι πάπρικα
- 40 γρ. Μαγιονέζα
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 20 γρ. Φύλλα Baby Ρόκας
Χρόνος Παρασκευής: 25 λεπτά
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το πληγούρι χονδρό για 4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε μια μπασίνα.
- Ψήνουμε το καλαμάρι στη σχάρα και το μαρινάρουμε σε spice oil τσίλι πάπρικα, το οποίο έχουμε αραιώσει σε ελαιόλαδο, αφήνοντάς το για 10 λεπτά στο ψυγείο.
- Καρυκεύουμε το πληγούρι με πέστο λεμόνι και το στήνουμε σε τσέρκι.
- Προσθέτουμε το καλαμάρι από πάνω αφού το έχουμε στραγγίσει.
- Τοποθετούμε τα φύλλα ρόκας, τα οποία τα ραντίζουμε με τη μαρινάδα του καλαμαριού.
- Παίρνουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε spice oil τσίλι πάπρικα.
- Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε το πιάτο.