Συνταγές Magna Carta

Ψητό καλαμάρι σε δροσερό πλιγούρι

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 300 γρ. Καλαμάρι
  2. 20 γρ. Πέστο Λεμόνι 
  3. 80 γρ. Πληγούρι Χονδρό 
  4. 50 γρ. Spice Oil Τσίλι πάπρικα 
  5. 40 γρ. Μαγιονέζα
  6. 100 γρ. Ελαιόλαδο
  7. 20 γρ. Φύλλα Baby Ρόκας

Χρόνος Παρασκευής: 25 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το πληγούρι χονδρό για 4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε μια μπασίνα.
  2. Ψήνουμε το καλαμάρι στη σχάρα και το μαρινάρουμε σε spice oil τσίλι πάπρικα, το οποίο έχουμε αραιώσει σε ελαιόλαδο, αφήνοντάς το για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Καρυκεύουμε το πληγούρι με πέστο λεμόνι και το στήνουμε σε τσέρκι.
  4. Προσθέτουμε το καλαμάρι από πάνω αφού το έχουμε στραγγίσει.
  5. Τοποθετούμε τα φύλλα ρόκας, τα οποία τα ραντίζουμε με τη μαρινάδα του καλαμαριού.
  6. Παίρνουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε spice oil τσίλι πάπρικα.
  7. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε το πιάτο.

Tags: