Συνταγές Guest Chef

Hangover brunch

Κατηγορία: Brunch

Υλικά για 7 μερίδα:

  1. Για την Πανσέτα μπρεζέ
    1. 1 κιλό Πανσέτα
    2. 2 ξερά Κρεμμύδια
    3. 3 Καρότα
    4. 1 κλωνάρι Σέλινο
    5. 3 σκελίδες Σκόρδο
    6. 6 κλωναράκια Θυμάρι
    7. 2 κλωναράκια Φασκόμηλο
    8. 60 γρ. Σάλτσα για pulled pork
    9. 60 γρ. Gravy sauce
    10. 20 γρ. Spice oil τσίλι πάπρικα
    11. 1 κιλό Νερό
  2. Για τη Φοκάτσια
    1. 1 κιλό Αλεύρι μαλακό
    2. 10 γρ. Μαγιά
    3. 150 ml Γάλα
    4. 500 ml Νερό
    5. 50 γρ. Ελαιόλαδο
    6. 10 γρ. Spice oil πράσινα βότανα σκόρδο
    7. 10 γρ. Καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
    8. Θυμάρι
    9. 10 γρ. Αλάτι θαλασσινό
  3. 100 γρ. Κρέμα μεσογειακή πικάντικη
  4. 1 Γλυκοπατάτα
  5. 20 γρ. Spicemix vadouvan
  6. 300 γρ. Πανάρισμα chimichurri
  7. 5 γρ. Fleur de sel I.G.P.
  8. 3 γρ. Season pepper σκόρδο κρεμμύδια εσαλότ
  9. 4 Αβγά
  10. 100 γρ. Αλεύρι

Χρόνος προετοιμασίας:  3 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την Πανσέτα μπρεζέ:
    1. Τοποθετούμε την πανσέτα με όλα τα υλικά της σε ένα βαθύ σκεύος σκεπασμένο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
    2. Αφαιρούμε το σκεύος, περνάμε τη σάλτσα από σινουάρ και την κρατάμε για να την χρησιμοποιήσουμε για το τελείωμα στο πιάτο μας.
    3. Μεριδοποιούμε την πανσέτα μας σε 100 γραμμάρια τη μερίδα
  2. Για τη Φοκάτσια:
    1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
    2. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30-40 λεπτά έως ότου διπλασιαστεί.
    3. Φτιάχνουμε μερίδες των 120 γραμμαρίων.
    4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
  3. Για τα Αβγά:
    1. Βράζουμε για 4.5 λεπτά τα αβγά.
    2. Τα παγώνουμε ακαριάια.
    3. Βάζουμε σε μπολ ένα αβγό, σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο το πάναρισμα chimicurri.
    4. Περνάμε τα αβγά 2 φορές για να τα πανάρουμε καλά.
  4. Για τα chips Γλυκοπατάτας:
    1. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα.
    2. Περνάμε τα κομμάτια από το spicemix vadouvan και τα τηγανίζουμε.
  5. Βάζουμε την κρέμα μεσογειακή πικάντικη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να την τοποθετήσουμε πάνω στην φοκάτσια.
  6. Στήνουμε το πιάτο και στο τέλος βάζουμε fleur de sel, season pepper σκόρδο κρεμμύδια εσαλότ και τη σάλτσα που έχουμε πάρει από την πανσέτα.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Warehouse Edge για τη φιλοξενία

Chef: Βασίλης Γεωγλέρης

Executive chef στα Warehouse από το 2014

Μότο: “Mε σεβασμό στην πρώτη ύλη, απλότητα και μεράκι, για την απόλαυση του κοινού”

Tags: