Συνταγές Guest Chef

Dress code: Red

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 140 γρ. Τόνος φρέσκος
  2. 50 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  3. 50 γρ. Κίτρινη φρυγανιά
  4. 40 γρ. Χώμα από παξιμάδι χαρουπιού 
  5. 5 γρ. Τσίλι σε ροδέλες
  6. 10 τμχ. Πέρλες από βαλσάμικο με άρωμα λεμόνι
  7. 5 γρ. Αλάτι μπλε Περσίας 
  8. 50 γρ. Σάλτσα piri piri
  9. 10 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι
  10. 2 τμχ. Κρόκους αυγό
  11. Fruit pepper λεμόνι
  12. 15 γρ. Αλεύρι
  13. Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  14. 10 γρ. Wokpaste Teriyaki
  15. 10 γρ. Σάλτσα Ravigote

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε τον τόνο με αλάτι μπλε Περσίας και fruit pepper λεμόνι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό.
  3. Δημιουργούμε ένα μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
  4. Πανάρουμε τον τόνο βουτώντας τον στο αλεύρι, το αυγό κι έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
  5. Τοποθετούμε τον τόνο σε ζεστό λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό  καφετί χρώμα.
  6. Βάζουμε στο πιάτο κατά μήκος το χώμα από χαρουποπαξίμαδο με τα λιαστά τραγανά πεπερόνι κι από πάνω τοποθετούμε τον τόνο. Επίσης κατά μήκος προσθέτουμε τη wokpaste teriyaki πάνω από τον τόνο και τις πέρλες από βαλσάμικο με γεύση λεμόνι.
  7. Μ’ ένα “μπιμπερό”, κάνουμε 3 τελείες από σάλτσα ravigote δίπλα στον τόνο και στο τέλος προσθέτουμε τις ροδέλες από τσίλι.
  8. Συνοδεύουμε με σάλτσα piri piri.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Coquille Sea Food για τη φιλοξενία

Chef: Μάνος Κοντός

  • Ξεκίνησα το 1998 για 2 χρόνια στο εστιατόριο Ανατολή
  • 7 χρόνια στο εστιατόριο Caprice Marcel
  • 7 χρόνια Συνιδιοκτήτης στο εστιατόριο Moms
  • 2 χρόνια στο Αγκίστρι, Πευκοχώρι
  • Τα τελευταία 3 χρόνια στο Coquille Sea Food

Μότο: “do what is right, not what is easy”

Tags: