Κατηγορία: Γλυκό
Υλικά για 1 μερίδα:
- 130 γρ. Τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα
- 20 γρ. Αγελαδινό βούτυρο
- 150 γρ. Κρέμα Τυρί
- 40 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
- 30 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 15 γρ. Αλεύρι
- 1 Αυγό
- 80 γρ. Κίτρινη Passata
- 5 γρ. Κανέλα
- 10 γρ. Μέλι
- 50 γρ. Μαρμελάδα κόκκινης τομάτας
- 50 γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
- 5 φύλλα Δυόσμου
- 10 γρ. Κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τα τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα, λιώνουμε το αγελαδινό βούτυρο και τα αναμιγνύουμε. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα στην βάση από το τσέρκι.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε την κρέμα τυρί, την κρέμα παρμεζάνας, την άχνη, το αλεύρι και το αυγό. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και απογεμίζουμε στο τσέρκι.
- Ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 30 λεπτά και όταν κρυώσει αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κίτρινη Passata με το μέλι και την κανέλα.
- Δημιουργούμε ένα μοτίβο στο πιάτο με την κρέμα βαλσάμικo με σμέουρο και στην άκρη του τοποθετούμε το “cheesecake” μας.
- Γαρνίρουμε από πάνω με μαρμελάδα κόκκινης τομάτας και ρίχνουμε και την κίτρινη Passata.
- Διακοσμούμε με κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια και φύλλα δυόσμου.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Έπαυλη Μαρόκου για τη φιλοξενία
Chef: Ανδρέας Ορφανουδάκης
Μότο: “Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το διασκεδάζεις, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτο”