Συνταγές Guest Chef

Πομπηία

Κατηγορία: Γλυκό

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 130 γρ. Τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα 
  2. 20 γρ. Αγελαδινό βούτυρο
  3. 150 γρ. Κρέμα Τυρί
  4. 40 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
  5. 30 γρ. Άχνη ζάχαρη
  6. 15 γρ. Αλεύρι
  7. 1 Αυγό
  8. 80 γρ. Κίτρινη Passata
  9. 5 γρ. Κανέλα
  10. 10 γρ. Μέλι
  11. 50 γρ. Μαρμελάδα κόκκινης τομάτας
  12. 50 γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
  13. 5 φύλλα Δυόσμου
  14. 10 γρ. Κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε τα τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα, λιώνουμε το αγελαδινό βούτυρο και τα αναμιγνύουμε. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα στην βάση από το τσέρκι.
  2. Σε ένα μπολ ενώνουμε την κρέμα τυρί, την κρέμα παρμεζάνας, την άχνη, το αλεύρι και το αυγό. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και απογεμίζουμε στο τσέρκι.
  3. Ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 30 λεπτά και όταν κρυώσει αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  4.  Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κίτρινη Passata με το μέλι και την κανέλα.
  5. Δημιουργούμε ένα μοτίβο στο πιάτο με την κρέμα βαλσάμικo με σμέουρο και στην άκρη του τοποθετούμε το “cheesecake” μας.
  6. Γαρνίρουμε από πάνω με μαρμελάδα κόκκινης τομάτας και ρίχνουμε και την κίτρινη Passata.
  7. Διακοσμούμε με κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια και φύλλα δυόσμου.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Έπαυλη Μαρόκου για τη φιλοξενία

Chef: Ανδρέας Ορφανουδάκης 

Μότο: “Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το διασκεδάζεις, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτο”

Tags: