fbpx

Blog

Puffer Bao

Puffer Bao Κατηγορία:  Κυρίως Υλικά για 4 μερίδες: Παναρισμένος μπακαλιάρος 400 γρ. μπακαλιάρο 30 γρ. humus di mare (αντζούγια, λεμόνι, κάπαρη)50 γρ. Σάλτσα onion & sweet chili 10 γρ. Season pepper φύκια λεμόνι60 γρ. Arrow root αλεσμένο150 γρ. πανάρισμα 4 είδη πιπεριού20 ml. Λάδι από σουσάμι20 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένοΑλάτι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  Bao Burger235 γρ. νερό30 γρ. ηλιέλαιο9…
Διαβάστε περισσότερα

Dress code: Red

Dress code: Red Κατηγορία: Ορεκτικό Υλικά για 1 μερίδα: 140 γρ. Τόνος φρέσκος 50 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού50 γρ. Κίτρινη φρυγανιά40 γρ. Χώμα από παξιμάδι χαρουπιού 5 γρ. Τσίλι σε ροδέλες10 τμχ. Πέρλες από βαλσάμικο με άρωμα λεμόνι5 γρ. Αλάτι μπλε Περσίας 50 γρ. Σάλτσα piri piri10 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι2 τμχ. Κρόκους αυγόFruit pepper…
Διαβάστε περισσότερα

Μουστάρδα Dijon

Μουστάρδα Dijon Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η μουστάρδα είναι φυτό. Το παρασκεύασμα μουστάρδας είναι συνοδευτικό. Η καλλιέργεια της μουστάρδας ή σιναπιούστα ελληνικά, χάνεται στα βάθη της ιστορίας και είναι ένα φυτό του βόρειου ημισφαιρίου, του οποίου σπόροι έχουν βρεθεί σε οικισμούς της Λίθινης Εποχής. Οι Αιγύπτιοι έτριβαν τους σπόρους επάνω στο φαγητό…
Διαβάστε περισσότερα

Έξω από τα νερά μου

Έξω από τα νερά μου Κατηγορία:  Κυρίως Υλικά για 4 μερίδες: 4 τμχ Μπαρμπούνια20 γρ. Πατέ St. Jacques100 γρ. Πάνκο50 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι10 γρ. Καπνιστή πάπρικα25 γρ. Nduja200 γρ. Μαύρη κινόα200 γρ. Κίτρινη passata30 γρ. Season pepper φύκια, σκόρδο, κρεμμύδι εσαλότ10 γρ. Ξύδι με εσαλότΔάκρυα κίτρινης γλυκιάς πιπεριάΕλαιόλαδο, Αλάτι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος…
Διαβάστε περισσότερα