Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο

Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 2 κιλά χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο
  2. 150 γρ. Καρότα  
  3. 150 γρ. Πατάτες 
  4. 150 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας 
  5. 50 γρ. Spice oil κάρυ-τζίντζερ
  6. 100 γρ. Kumar’s Tandoori 
  7. 120 γρ. Saba
  8. 320 γρ. Σάλτσα Gravy
  9. 150 γρ. Κρεμμυδάκια σε aceto balsamico
  10. 200 γρ. Φαγόπυρο καβουρδισμένο 
  11. Αλάτι
  12. Πιπέρι
  13. Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και τη μαρινάρουμε με το kumar’s tandoori.
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δύο ώρες.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα και τις πατάτες, προσθέτουμε το spice oil κάρυ-τζίντζερ, λίγο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τα κάνουμε πουρέ.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  5. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το φαγόπυρο, το καλύπτουμε με βραστό νερό και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη μέχρι να πιει όλο το νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σύμφωνα με την αρέσκειά μας.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 120 γραμμάρια gravy και το saba και τα βράζουμε μέχρι η στάθμη τους να πέσει στο μισό από το αρχικό.
  7. Μόλις ψηθεί η πανσέτα την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη γλασάρουμε με το μείγμα saba-gravy.
  8. Στρώνουμε στο πιάτο τον πουρέ γλυκοκολοκύθας τοποθετούμε την πανσέτα, το φαγόπυρο, τα κρεμμυδάκια σε aceto balsamico και τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα gravy αφού την έχουμε ζεστάνει.
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 1
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 2
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 3
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 4
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 5
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο 6

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας