Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ

Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 2 άτομα:

  1. 500 γρ. Σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα
  2. 200 γρ. Μπασμάτι καπνιστό
  3. 100 γρ. Wokpaste Teriyaki
  4. 20 γρ. Ξύδι τζίντζερ
  5. 20 γρ. Saba
  6. 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  7. 15 γρ. Fruit pepper λεμόνι
  8. 10 γρ. Gomasio κλασικό
  9. 1 τμχ Μποκ τσόϊ (κινέζικο λάχανο)
  10. 2 τμχ Lime
  11. Αλάτι
  12. Ελαιόλαδο
  13. Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε το σολομό με το ξύδι τζίντζερ, το saba, και τη wokpaste teriyaki και τον αφήνουμε για 15 λεπτά
  2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το καπνιστό μπασμάτι και προσθέτουμε 200 γραμμάρια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  5. Ψήνουμε το σολομό για 5 λεπτά περίπου.
  6. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το μποκ τσοι και το βράζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Έπειτα το στραγγίζουμε και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη στο γκριλ. Τέλος, το καρυκεύουμε με το fruit pepper λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο όλα τα υλικά γαρνίροντας με gomasio κλασικό, lime και φρέσκο κόλιανδρο.
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery1
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery2
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery3
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery4
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery5
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery6
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Gallery7

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας