Spaghetti pesto Cetarese

Spaghetti pesto Cetarese

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Spaghetti 400 γραμμάρια
  2. Πέστο Cetarese 110-120 γραμμάρια
  3. Μια μέτρια πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρεδάκια
  4. Κρουτόν (ή εναλλακτικά, σπασμένα παξιμάδια) 100 γραμμάρια
  5. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  6. Αμύδαλα περλέ ανάλατα και ψημένα 40 γραμμάρια
  7. Γάρος από αντζούγιες κατά προτίμηση, προαιρετικό

Χρόνος Παρασκευής:  15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Αφυδατώνουμε την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Μόλις χάσει τα περισσότερα από τα υγρά της, προσθέτουμε 20 γραμμάρια πέστο cetarese και κατόπιν το κρουτόν και τα αμύγδαλα.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε φαρδύ τηγάνι μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε 90-100 γραμμάρια πέστο cetarese, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, το γάρο από αντζούγιες και σωτάρουμε.
  6. Στο τελείωμα, προσθέτουμε το περισσότερο από το μείγμα πιπεριάς-κρουτόν-αμυγδάλων, κρατώντας ελάχιστο για να γαρνίρουμε τα πιάτα.
Spaghetti Pesto Cetarese 1
Spaghetti Pesto Cetarese 2
Spaghetti Pesto Cetarese 3

 

 

Η συνταγή είναι από το μενού της εκδήλωσης Chef for one day!