Spaghetti alla Chitarra με θαλασσινά

Spaghetti alla Chitarra με θαλασσινά

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδα:

  1. Spaghetti Alla Chitarra 500 γραμμάρια
  2. Γαρίδες φρέσκιες καθαρισμένες 300 γραμμάρια
  3. Μύδια 350 γραμμάρια
  4. Καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο ροδέλες 150 γραμμάρια
  5. Λευκό κρασί 60 γραμμάρια
  6. Πέστο Cetarese 70 γραμμάρια
  7. Ελαιόλαδο
  8. Αλάτι μπλε Περσίας κατά προτίμηση
  9. Season pepper φύκια-λεμόνι κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής:  15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς τα θαλασσινά.
  2. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μείγμα για παέγια και μαζί με τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι δημιουργούμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  3. Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε μια μπασίνα με μια τσιμπίδα μεταφέροντας και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε το πέστο cetarese, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα κι από επάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά περιχύνοντας και την παχύρρευστη σάλτσα.
  7. Τέλος, διακοσμούμε τα πιάτα με τις πέρλες λεμονιού, το season pepper φύκια λεμόνι και το αλάτι μπλε περσίας.
Spaghetti Alla Chitarra με θαλασσινά 1
Spaghetti Alla Chitarra με θαλασσινά 2
Spaghetti Alla Chitarra με θαλασσινά 3
Spaghetti Alla Chitarra με θαλασσινά 4
Spaghetti Alla Chitarra με θαλασσινά 5