Ψητό Καλαμάρι σε δροσερό Πληγούρι

Ψητό καλαμάρι σε δροσερό πληγούρι

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Καλαμάρι 300 γραμμάρια
  2. Πέστο Λεμόνι 20 γραμμάρια
  3. Πληγούρι Χονδρό 80 γραμμάρια
  4. Spice Oil Τσίλι πάπρικα 50 γραμμάρια
  5. Μαγιονέζα 40 γραμμάρια
  6. Ελαιόλαδο 100 γραμμάρια
  7. Φύλλα Baby Ρόκας 20 γραμμάρια

Χρόνος Παρασκευής: 25 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το Πληγούρι χονδρό για 4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε μια μπασίνα.
  2. Ψήνουμε το καλαμάρι στη σχάρα και το μαρινάρουμε σε Spice Oil Τσίλι πάπρικα, το οποίο έχουμε αραιώσει σε ελαιόλαδο, αφήνοντάς το για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Καρυκεύουμε το πληγούρι με Πέστο λεμόνι και το στήνουμε σε τσέρκι.
  4. Προσθέτουμε το καλαμάρι από πάνω αφού το έχουμε στραγγίσει.
  5. Τοποθετούμε τα φύλλα ρόκας, τα οποία τα ραντίζουμε με τη μαρινάδα του καλαμαριού.
  6. Παίρνουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε Spice Oil Τσίλι πάπρικα.
  7. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε το πιάτο.
Ψητό Καλαμάρι σε δροσερό Πληγούρι
Ψητό Καλαμάρι σε δροσερό Πληγούρι