Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα “Ταραμά” & BBQ sauce

Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα "Ταραμά" & BBQ sauce

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 90 γρ. spicemix del mondo takoyaki
  2. 25 γρ. season pepper φύκια λεμόνι
  3. 80 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  4. 15 γρ. λεμονόχορτο αλεσμένο
  5. 50 γρ. μασέ ολόκληρο
  6. 200 γρ. χταπόδι βρασμένο & ψιλοκομμένο
  7. 150 γρ. αλεύρι
  8. 2 αυγά
  9. Νερό (όσο χρειαστεί)
  10. 100 γρ. χειροποίητη μαγιονέζα
  11. 15 γρ. αυγοτάραχο τόνου σε πούδρα
  12. 20 γρ. ξύδι εξωτικών φρούτων
  13. 100 γρ. μπάρμπεκιου καπνιστή
  14. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Χρόνος Παρασκευής:  60 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε το spicemix takoyaki, το κρεμμύδι σοφρίτο, το λεμονόχορτο, το μασέ, το χταπόδι, το αλεύρι, τα αυγά,
    και ανακατεύουμε προσθέτοντας νερό μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μείγμα σα χυλό.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει έτσι ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε σε κεφτέδες.
  3. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
  4. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το season pepper φύκια λεμόνι.
  5. Για τη μαγιονέζα "Ταραμά"
    1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, την πούδρα από αυγοτάραχο τόνου, το ξύδι εξωτικών φρούτων και ανακατεύουμε.
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας