Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. Για το ριζότο
    1. 220 γρ. Ρύζι για παέγια
    2. 1 ξερό Κρεμμύδι κόκκινο
    3. 1 σκελίδα Σκόρδο
    4. 40 γρ. Kumar's Ινδική πάστα butter chicken
    5. 20 γρ. Μαρμελάδα bacon
    6. 80 γρ. Κάστανα ολόκληρα
    7. 20 γρ. Cranberries
    8. 500 ml Ζωμό κότας
    9. 100 γρ. Συκωτάκια πουλιών
    10. 20 γρ. Σταφίδες
    11. 150 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
    12. 20 γρ. Κυδωνόπαστο
    13. 10 γρ. Κουκουνάρι
    14. 15 γρ. Ξύδι Pedro Ximenez
    15. Spicemix del Mondo La Spezia κατά προτίμηση
    16. Spicemix del Mondo Cape κατά προτίμηση
    17. Cacao Pepper Μπαχάρι - Βατόμουρο κατά προτίμηση
    18. Ελαιόλαδο κατά προτίμηση
    19. Αλάτι κατά προτίμηση
  2. Για το κοκοράκι
    1. 1 Κοκοράκι (περίπου 500 γρ.)
    2. 200 γρ. Gravy Sauce
    3. 100 γρ. Saba
    4. 15 γρ. Spicemix del Mondo Cape
    5. 10 γρ. Spicemix del Mondo La Spezia
    6. 20 γρ. Ξύδι Ρόδι - Κουφοξυλιά
    7. Αλάτι κατά προτίμηση
    8. Ελαιόλαδο κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής:  40 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Για το ριζότο
    1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα συκωτάκια πουλιών.
    2. Σβήνουμε με το pedro ximenez και προσθέτουμε τα spicemix del mondo La Spezia και Cape, το cacao pepper Μπαχάρι - Βατόμουρο και το αλάτι.
    3. Προσθέτουμε σε δόσεις το ζωμό κότας.
    4. Προσθέτουμε τα cranberries, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
    5. Τέλος, όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε το kumar's butter chicken και την παρμεζάνα για να "δέσει" και διακοσμούμε με κυδωνόπαστο, cacao pepper Μπαχάρι - Βατόμουρο και ότι άλλο μας αρέσει.
  2. Για το κοκοράκι
    1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη μαρινάδα για το κοκοράκι.
    2. Αλείφουμε το κοκοράκι με τη μαρινάδα μέσα έξω.
    3. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40 λεπτά, και με τη μαρινάδα που μας έχει περισσέψει αλείφουμε το κοκοράκι ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να γλασάρει.
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 1
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 2
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 3
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 4
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 6
Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι 7

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας