Χαβανέζικο sushi με τόνο

Χαβανέζικο sushi με τόνο

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 250 γρ. φιλέτο τόνου
  2. 200 γρ. ρύζι Sushi
  3. 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο κομμένο σε φέτες
  4. 5 γρ. λάδι τσίλι
  5. 10 γρ. λάδι από σουσάμι
  6. 5 γρ. σουσάμι μαύροι σπόροι 
  7. 20 γρ. ξύδι με τζίντζερ
  8. 15 γρ. spicemix del mondo Nordic 
  9. 5 γρ. τσίλι σε ροδέλες
  10. 100 γρ. τσίλι πάστα
  11. 150 γρ. tropical sauce
  12. 80 γρ. worcester sauce 
  13. 5 γρ. gomasio κλασικό
  14. 10 γρ. ζάχαρη
  15. 250 γρ. νερό

Χρόνος Παρασκευής:  10 λεπτά προετοιμασία + 5 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το ρύζι για σούσι σε 250γρ νερό  κ στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε την ζαχαρη με 10 γρ ξύδι τζίντζερ κ έπειτα περιχυνουμε το ρύζι ανακατεύοντας το.
  3. Κόβουμε τον τόνο σε χοντρά κομμάτια κ τα τοποθετουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το λάδι σουσαμιου, το ξίδι τζίντζερ, το spice mix del mondo nordic, τα chili rings,το λάδι τσίλι, την Worcester sauce, το μαυρο σουσάμι κ το γκομασιο.
  5. Ανακατεύουμε κ αφήνουμε να μαριναριστει ο τόνο για μερικά λεπτά.
  6. Έπειτα ψήνουμε τα καλαμπόκια, σερβίρουμε την πάστα τσίλι και την tropical sauce σε μικρά μπολ για συνοδευτικά κ σε μια πιατέλα τοποθετουμε το ρύζι κ από πάνω το μείγμα με τον μαριναρισμένο τόνο!
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 1
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 2
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 3
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 4
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 5
Χαβανέζικο Sushi με τόνο 6

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας