Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι

Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. Φιλέτο μαγιάτικο 200 γραμμάρια
  2. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati) 15 γραμμάρια
  3. Πορτσίνι Τrifolati 15 γραμμάρια
  4. Κορυφές από πράσινα σπαράγγια 30 γραμμάρια
  5. Κρέμα πορτσίνι 30 γραμμάρια
  6. Βούτυρο με τρούφα 20 γραμμάρια
  7. Λάδι πορτσίνι κατά προτίμηση
  8. Carpaccio μαύρης τρούφας 10 γραμμάρια
  9. Κρέμα γάλακτος 70 γραμμάρια
  10. Αλάτι μπλε Περσίας
  11. Season Pepper Άγρια μανιτάρια κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής:  25 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε το φιλέτο μαγιάτικο με το μπλε αλάτι Περσίας και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις πλευρές προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο με τρούφα.
  2. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε το carpaccio μαύρης τρούφας δημιουργώντας μια στρώση στην πάνω πλευρά του φιλέτου.
  4. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα πορτσίνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια βελούδινη σάλτσα.
  5. Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα πορτσίνι trifolati και τα 8 είδη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο με τρούφα.
  6. Τέλος, στήνουμε το πιάτο και γαρνίρουμε με μερικές σταγόνες λάδι πορτσίνι και με season pepper άγρια μανιτάρια.
Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι 1
Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι 2
Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι 3
Φιλέτο μαγιάτικο με Τρούφα σε κρέμα από πορτσίνι 4