Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι

Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 6 μερίδες:

  1. Κρέμα ρεβυθιού 200 γραμμάρια
  2. Ρεβύθια (ελαφρώς ψιλοκομμένα) 200 γραμμάρια
  3. Φιλέτο μπακαλιάρου ψιλοκομμένο 500 γραμμάρια
  4. Αλεύρι 150 γραμμάρια
  5. Kumar's πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ 450 γραμμάρια
  6. Mole Yucatan Sauce 150 γραμμάρια
  7. Gomasio Πράσινα Βότανα 100 γραμμάρια
  8. Πληγούρι χονδρό 300 γραμμάρια
  9. Ρύζι Venere 300 γραμμάρια
  10. Πέστο λεμόνι 100 γραμμάρια
  11. Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
  12. 5 αυγά
  13. Ελαιόλαδο 200 ml
  14. Αλάτι
  15. Πιπέρι
  16. Αλεύρι και αυγό για το πανάρισμα

Χρόνος Παρασκευής: 2 ώρες και 40 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, τα ρεβύθια , το φιλέτο μπακαλιάρου, το αλεύρι και 100 γραμμάρια πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε το φαλάφελ.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε τα φαλάφελ και τα πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και gomasio πράσινα βότανα ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος.
  5. Τέλος, τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Για το τηγανητό ρύζι με πλιγούρι:

  1. Βράζουμε το μαύρο ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
  2. Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει.
  3. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο υλικά σε ένα wok και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το πέστο λεμόνι και σερβίρουμε.

Για το πράσινο κάρυ:

  1. Αραιώνουμε το πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ με 100ml ζωμό κοτόπουλο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση.

Για το σερβίρισμα, περνάμε τα φαλάφελ σε σουβλάκι και τα τοποθετούμε πάνω από το πράσινο κάρυ. Συνοδεύουμε με mexican mole yucatan, lime και πίτες.

Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι 1
Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι 2
Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι 3
Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι 4