Το Ρυζόγαλο Αλλιώς

Το Ρυζόγαλο Αλλιώς

Κατηγορία:  Επιδόρπιο

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Για την Πανακότα:
    1. 30 γρ. Πανακότα
    2. 150 ml Γάλα
    3. 150 ml Κρέμα γάλακτος
    4. 15 γρ. Κανέλα αλεσμένη
  2. Για το gel Massala:
    1. 20 γρ. Spicemix del Mondo Massala
    2. 180 γρ. Γάλα αμυγδάλου
    3. 12 γρ. Άγαρ άγαρ
  3. Για την κρέμα βανίλιας:
    1. 200 γρ. Γάλα
    2. 30 γρ. Κορν φλάουρ
    3. 1 κρόκο Αυγού
    4. 65 γρ. Ζάχαρη
    5. 1 stick  Βανίλιας
    6. 30 γρ. Βούτυρο
  4. Για το chips ρυζιού:
    1. 200 γρ. Ρύζι Baldo
    2. 600 γρ. Νερό

Χρόνος Παρασκευής:  1 ημέρα προετοιμασία + 5 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Για την Πανακότα:
    1. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
    2. Προσθέτουμε την πανακότα.
    3. Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια των 90 γραμμαρίων.
    4. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 μέρα.
    5. Ξεφορμάρουμε για το σερβίρισμα.
  2. Για το gel Massala:
    1. Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου.
    2. Προσθέτουμε το spicemix del mondo Massala και το άγαρ άγαρ.
    3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
    4. Κόβουμε το μείγμα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ψιλό και στενό δοχείο.
    5. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την υφή ενός gel και το τοποθετούμε σε ένα μπιμπερό.
  3. Για την κρέμα βανίλιας:
    1. Ζεσταίνουμε το γάλα.
    2. Προσθέτουμε τους σπόρους από τη βανίλια, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
    3. Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κρόκο και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
    4. Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα από τον κρόκο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    5. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
    6. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μπασίνα, σκεπάζουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
    7. Μόλις η κρέμα κρυώσει την αφρατεύουμε με λίγο γάλα για να πάρει βελούδινη υφή και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Για το chip ρυζιού:
    1. Βράζουμε το Baldo με τα 600 γραμμάρια νερό μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
    2. Απλώνουμε το Baldo σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
    3. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 6 ώρες στους 40 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί το Baldo και να δημιουργήσουμε τα chips.
    4. Σπάμε τα chips σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
    5. Καρυκεύουμε τα chips όσο είναι ζεστά, με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
  5. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε την πανακότα στο κέντρο του πιάτου διακοσμώντας την με την κρέμα βανίλιας, το gel Massala και το chip ρυζιού όπως μας αρέσει.
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 1
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 2
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 3
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 4
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 5
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς 6

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας