Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο

Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 2 στήθη πάπιας
  2. Κάστανα Ολόκληρα 350 γραμμάρια
  3. Κρέμα γάλακτος 250 ml
  4. Chinese five spices mix 35 γραμμάρια
  5. Κρασί Πόρτο 500 ml
  6. Καστανή ζάχαρη 500 γραμμάρια
  7. Gravy sauce 220 γραμμάρια
  8. Fregola Sarda piccola 300 γραμμάρια
  9. Κυδωνόπαστο 100 γραμμάρια
  10. ελαιόλαδο 500 ml
  11. Αλάτι μπλε Περσίας κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής:  2 ώρες

Εκτέλεση:

  1. Καρυκεύουμε την πάπια με το chinese five spices mix και με το μπλε αλάτι Περσίας.
  2. Την τοποθετούμε σ' ένα ταψί κ προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστεί η πάπια.
  3. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75 βαθμούς.
  4. Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι και τη σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από τη μεριά του δέρματος μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Τέλος, κόβουμε τα στήθη στη μέση για να τα σερβίρουμε.
  6. Για τον πουρέ κάστανο:
    1. Τοποθετούμε τα κάστανα μαζί με λίγα από τα υγρά τους, την κρέμα γάλακτος και 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη στο θερμομίξ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στους 90 βαθμούς μέχρι να σχηματιστεί ένας βελούδινος πουρές
    2. Καρυκεύουμε με chinese five spices mix και αλάτι Περσίας
  7. Για τη σάλτσα πόρτο:
    1. Σ' ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, το πόρτο και την gravy sauce σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να πέσει στο μισό περίπου.
  8. Για τη Fregola Sarda piccola:
    1. Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε μαζί με ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό σε δόσεις μέχρι να μαλακώσει.
    2. Έπειτα την κρυώνουμε απλώνοντας την σε ένα ταψί
    3. Στη συνέχεια την τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανή
    4. Τέλος προσθέτουμε αλάτι Περσίας και πιπέρι
  9. Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κύβους, διακοσμούμε προσθέτοντας και cacao pepper και σερβίρουμε.
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο 1
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο 2
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο 3
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο 4
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο 5