Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας

Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Καραβίδα ψίχα 600 γραμμάρια
  2. Πεπερονάτα 120 γραμμάρια
  3. Καρύκευμα Jamaican jerk 20 γραμμάρια
  4. 2 μελιτζάνες
  5. 4 πατάτες
  6. Proespuma(πηκτική ουσία) 120 γραμμάρια
  7. Κρέμα γάλακτος 500ml (μπορεί να αντικατασταθεί και με Νερό)
  8. Αλάτι & πιπέρι
  9. Ελαιόλαδο
  10. Σιφόν για τον αφρό

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τις καραβίδες και στη συνέχεια τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
  2. Προσθέτουμε το Kumar's tikka masala και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι καραβίδες. Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πεπερονάτα
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες
  4. Καρυκεύουμε με Jamaican jerk
  5. Ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου
  6. Για τον αφρό πατάτας βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν
  7. Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο θερμομίξ με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένας αραιός πουρές
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  9.  Προσθέτουμε την proespuma και τοποθετούμε το μείγμα στο σιφόν
  10. Στήνουμε σε τσέρκι όπως το μουσακά όπου αντί για μπεσαμέλ στρώνουμε τον αφρό πατάτας λίγο πριν σερβίρουμε
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 1
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 2
Μουσακάς από ραγού καραβίδας με αφρό πατάτας 3