Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά

Κοτόπουλο "Bali" Stir-Fry με λαχανικά

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Κοτόπουλο στήθος κομμένο Ζουλιέν 450 γραμμάρια
  2. Καρότα baby 120 γραμμάρια
  3. Φίτρες μπαμπού 100 γραμμάρια
  4. Φασόλια σόγιας 100 γραμμάρια
  5. Κινέζικο κολοκύθι τουρσί 100 γραμμάρια
  6. Χρυσά μανιτάρια (golden mushrooms) 100 γραμμάρια
  7. Κόκκινο λάχανο 150 γραμμάρια
  8. Λευκό λάχανο 150 γραμμάρια
  9. Φρέσκο κόλιανδρο 30 γραμμάρια
  10. Gomasio Κλασσικό 50 γραμμάρια
  11. Wokpaste Bali 200 γραμμάρια
  12. Worcester sauce 70 γραμμάρια
  13. Νερό 100 γραμμάρια
  14. Αλάτι
  15. Πιπέρι μαύρο "Lampong" αλεσμένο
  16. Ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
  17. Για το ρύζι:
    1. Ρύζι Basmati 250 γραμμάρια
    2. Νερό 500 γραμμάρια
    3. Ελαιόλαδο 15 γραμμάρια
    4. Βούτυρο 10 γραμμάρια
    5. Λευκό ξύδι Balsamico 10 γραμμάρια
    6. Αλάτι
    7. Πιπέρι μαύρο "Lampong" αλεσμένο

Χρόνος Παρασκευής:  15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το wok να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  2. Μόλις κάψει καλά, ξεκινάμε το σωτάρισμα ξεκινώντας από το κοτόπουλο και τα καρότα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μόλις το κοτόπουλο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη wokpaste Bali και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τη Worcester sauce και το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σάλτσα.
  5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα golden mushrooms και το gomasio κλασικό.
  7. Για το ρύζι Basmati:
    1. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με άφθονο νερό έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο άμυλο και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
    2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, βούτυρο, λευκό ξύδι balsamico, αλάτι, πιπέρι μαύρο "lampong") εκτός του νερού και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
    3. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
    4. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
    5. Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφριά να ξεκολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού μεταξύ τους.
  8. Σερβίρουμε!
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας