Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο

Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Για το Ριζότο:
    1. Ρύζι Vialone nano 250 γραμμάρια
    2. Ζωμός κότας 1 λίτρο
    3. 1 κρεμμύδι
    4. 2 σκελίδες σκόρδο
    5. Κρέμα γλυκοκολοκύθας 190 γραμμάρια
    6. Λευκο κρασί 150 γραμμάρια
    7. Παρμεζάνα 70 γραμμάρια
    8. Βούτυρο 50 γραμμάρια
    9. Ελαιόλαδο 50 γραμμάρια
    10. Σχοινόπρασο σε ροδέλες 10 γραμμάρια ξερό
    11. Φρέσκο φασκόμηλο 10 γραμμάρια
    12. Κρέμα φασκόμηλου 40 γραμμάρια
    13. Αλάτι Θαλασσινό (χονδρό)
    14. Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο
  2. Για τα κεφτεδάκια από κουνέλι:
    1. Κιμά από κουνέλι 300 γραμμάρια
    2. 1 αυγό
    3. Πανάρισμα Caribbean 100 γραμμάρια
    4. Spicemix del Mondo La Spezia 30 γραμμάρια
    5. Σουσάμι μαύροι σπόροι 10 γραμμάρια
    6. Αλάτι
    7. Πιπέρι
    8. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Χρόνος Παρασκευής:  20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ριζότο:
    1. Σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά.
    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
    3. Σβήνουμε με λευκό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το ρύζι όλο το ζωμό.
    5. Μόλις το ριζότο έχει πάρει όλο το ζωμό και είναι στη μορφή που πρέπει, προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, το σχοινόπρασο, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι και δένουμε με την παρμεζάνα και το βούτυρο εκτός φωτιάς έτσι ώστε να έχει κρεμώδης υφή.
    6. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με την κρέμα φασκόμηλο, για περισσότερη ένταση, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Για τα κεφτεδάκια από κουνέλι:
    1. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά
      μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα
      αφράτο και δεμένο έτσι ώστε να μπορεί να πλάθεται.
    2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
    3. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος περίπου 30 γραμμαρίων το καθένα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο 1
Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο 2
Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο 3
Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο 4
Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο 5

 

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας