Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια

Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια

Κατηγορία: Σαλάτα

Υλικά για τη Σαλάτα - 4 μερίδες:

  1. Μείγμα από φακές 500 γραμμάρια
  2. Αγκινάρες με βλαστό 10 τεμάχια
  3. Γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια 20 τεμάχια
  4. Κάπαρη με κοτσάνι 20 τεμάχια
  5. Πολύχρωμα ντοματίνια 15 τεμάχια
  6. Σικορέ 2 τεμάχια
  7. Ανεβατό Γρεβενών 200 γραμμάρια
  8. Φρέσκια μαντζουράνα
  9. Για το dressing:
    1. Κρέμα Βαλσάμικο 150 γραμμάρια
    2. Μέλι 25 γραμμάρια
    3. Κρέμα λιαστής τομάτας 50 γραμμάρια
    4. Ελαιόλαδο 500 γραμμάρια
    5. Νερό 100 γραμμάρια

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν
  2. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό
  3. Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα
  4. Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια και τα πολύχρωμα τοματίνια στη μέση
  5. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μεταλλική μπασίνα μαζί με τις φακές και την κάπαρη
  6. Προσθέτουμε το dressing σε ποσότητα σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε
  7. Κόβουμε το σικορέ στη μέση και χωρίζουμε τα φύλλα του με το χέρι
  8. Τα τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τη σαλάτα με τις φακές
  9. Τέλος γαρνίρουμε με το ανεβατό και τη φρέσκια μαντζουράνα

Για το dressing:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο
  3. Αν το μείγμα γίνει αρκετά σφιχτό αραιώνουμε με νερό

 

Υλικά για 1 Φοκάτσια:

  1. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
  2. Ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  3. Κρέμα λιαστής τομάτας 2 κουταλάκια του γλυκού
  4. Χλιαρό νερό 400ml
  5. Spicemix del Mondo Flamenco 30 γραμμάρια
  6. Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του εσπρέσο
  7. Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  8. Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το spicemix del Mondo Flamenco, το νερό και τη μαγιά και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα
  2. Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  4. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω το spicemix del Mondo Flamenco
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου
Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια 1
Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια 2
Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια 3