Spiced Beef Tri-tip with Shrimp

Spiced Beef Tri-tip with Shrimp

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. Tri-tip 500 γραμμάρια
  2. Φουαγκρά 200 γραμμάρια
  3. Γαρίδα 1 τεμάχιο
  4. Αγκινάρες “alla romana” με το βλαστό 2 τεμμάχια
  5. Μείγμα 4 είδη μανιταριών σε λάδι 50 γραμμάρια
  6. Τομάτα San Marzano 1 τεμμάχιο
  7. Spicemix del Mondo Chimichurri 20 γραμμάρια
  8. Spice Oil Chili Paprika 40 γραμμάρια
  9. Πανάρισμα Cajun 20 γραμμάρια

 

Χρόνοι:

Προπαρασκευή: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Έτοιμο: 35 λεπτά

Εκτέλεση:

Προπαρασκευή:

  1. Παίρνουμε τα Black Angus Tri-tip (ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών) και τα μαρινάρουμε μια μέρα πριν με Spicemix Chimichurri και Spice Oil Chili Paprika.
  2. Κόβουμε το φουαγκρά σε φέτες των 100 γραμμαρίων.
  3. Καθαρίζουμε τη γαρίδα και αφήνουμε μόνο την ουρά.
  4. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Ταυτόχρονα, στραγγίζουμε τα ντοματίνια San Marzano. Τα καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τα πανάρουμε με το πανάρισμα Cajun.

Μαγείρεμα:

  1. Περνάμε το Tri-tip από τη σχάρα και από τις 2 μεριές για 15 λεπτά και το κόβουμε ταλιάτα.
  2. Ψήνουμε στη σχάρα το φουαγκρά για 5 λεπτά και το περνάμε από μπασίνα με το Spice Oil Chili Paprika.
  3. Ψήνουμε τη γαρίδα στη σχάρα για 5 λεπτά.
  4. Γκραντινάρουμε την αγκινάρα, η οποία είναι γεμισμένη με το Μείγμα 4 ειδών μανιταριών.
  5. Σωτάρουμε το ντοματάκι San Marzano με Βούτυρο κλαριφιέ.
Spiced Beef Tri-tip with Shrimp
Γιάννης Τσιπέλης

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Χάλαρο για τη φιλοξενία

 

Chef: Ιωάννης Τσιπέλης, “Working hard chef”
Chef στο Χάλαρο τα τελευταία 10 χρόνια