Mare e Monti

Mare e Monti

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Γαρίδες 1 κιλό
  2. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. Κρέμα πορτσίνι 60 γραμμάρια
  5. Πορτσίνι Τrifolati 100 γραμμάρια
  6. Fregola Sarda grande 500 γραμμάρια
  7. Spicemix del Mondo Piri Piri 25 γραμμάρια
  8. Season Pepper Άγρια μανιτάρια
  9. Παρμεζάνα
  10. Δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς 16 τεμάχια
  11. Λευκό ξηρό κρασί ½ ποτήρι
  12. Ζωμός λαχανικών
  13. Αλάτι

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τη fregola sarda grande για 15 λεπτά περίπου
  2. Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι
  3. Καρυκεύουμε τις γαρίδες με spicemix del mondo Piri Piri και τις σωτάρουμε για λίγο
  4. Σβήνουμε τις γαρίδες με κρασί και  τις αποσύρουμε από τη φωτιά
  5. Βάζουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη fregola, αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκια, κρέμα πορτσίνι, πορτσίνι Τrifolati και το spicemix del mondo Piri Piri
  6. Δένουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε τις γαρίδες στο τέλος
  7. Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο με δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο season pepper Άγρια μανιτάρια
Mare E Monti 1
Mare E Monti 2
Mare E Monti 3
Mare E Monti 4

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε την Ακαδημία για τη φιλοξενία

Chef: Κωνσταντίνος Elvis Μάρκου

Σπούδασε τεχνολόγος τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

και μαγειρική στη Σχολή La Chef Levi

Το ταξίδι της εμπειρίας του ξεκινά το 1996 ως βοηθός Σεφ στη Θεσσαλονίκη

Από το 2012 είναι καθηγητής μαγειρικής στη σχολή La chef Levi

Η Ακαδημία, από το 2011, είναι ο χώρος έμπνευσης και δημιουργίας του,

το στολίδι του, εκεί εκφράζει το πάθος του για τη μαγειρική και την τέχνη