Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι

Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι

Κατηγορία: Σούπα

Υλικά για 6 μερίδες:

  1. Τομάτα San Marzano 1 κιλό
  2. Πεπερονάτα 300 γραμμάρια
  3. Λευκό ξύδι Balsamico 4 κουταλιές σούπας
  4. Ελαιόλαδο 6 κουταλιές σούπας
  5. Σκόρδο 1 σκελίδα
  6. Αγγούρι 1 τεμάχιο
  7. Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
  8. Αλάτι μπλε Περσίας
  9. Φρέσκο Μαϊντανό
  10. Φρέσκο Βασιλικό
  11. Πέστο βασιλικού 200 γραμμάρια αραιωμένο με ελαιόλαδο
  12. Γκερεμέζι 300 γραμμάρια
  13. Season Pepper Φύκια - Λεμόνι
  14. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  15. Spicemix del Mondo Chimichurri

Χρόνος Παρασκευής: 35 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και λευκό ξύδι Balsamico.
  2. Χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή.
  3. Αν θέλουμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Πλάθουμε το Γκερεμέζι σε μικρές μπάλες.
  5. Πανάρουμε τα τυρομπαλάκια από Γκερεμέζι με season pepper φύκια λεμόνικαρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού και spicemix del Mondo chimichurri και τα τοποθετούμε μέσα στη σούπα.
  6. Αραιώνουμε το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο από πάνω για διακόσμηση.
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 1
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 2
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 3
Gazpacho με παναρισμένο Γκερεμέζι 4
Μαριάνθη Νικολή 5

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Αρσανά για τη φιλοξενία

Chef: Μαριάνθη Νικολή

Το ταξίδι μου στις επαγγελματικές κουζίνες ξεκίνησε το 2010 και η βαλίτσα μου μέχρι σήμερα γεμίζει όλο και περισσότερο με εμπειρίες, μαθήματα ζωής και δημιουργία. Αγαπημένη μου ενασχόληση η κρύα κουζίνα όπου δεν υπάρχουν όρια και η φαντασία γίνετε πραγματικότητα!!