Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας

Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. Μαύρη φακή Beluga 50 γραμμάρια (βρασμένες)
  2. Φαγόπυρο 50 γραμμάρια (βρασμένο)
  3. Σκουμπρί καπνιστό 80 γραμμάρια
  4. 1/2 Ντομάτα
  5. Fruit Pepper Πορτοκάλι 10 γραμμάρια
  6. Πέρλες balsamico με άρωμα λεμόνι κατά προτίμηση
  7. Υλικά για vinaigrette:
    1. Ελαιόλαδο 20ml
    2. Λευκό ξύδι Balsamico 7ml
    3. Αλάτι
    4. Fruit Pepper Πορτοκάλι
    5. Σταγόνες πουρέ πορτοκαλιού 10 σταγόνες
    6. Σάλτσα πράσινης μουστάρδας 10-12 γραμμάρια
    7. 1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Χρόνος Παρασκευής: 25-30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις φακές beluga σε ζωμό λαχανικών περίπου 22-25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Στη συνέχεια βράζουμε και το φαγόπυρο για 30 λεπτά σε ζωμό λαχανικών και το κρυώνουμε και αυτό.
  3. Σ' ένα τηγάνι σωτάρουμε το σκουμπρί που το έχουμε κόψει σε καρεδάκια.
  4. Μόλις σωταριστεί ανακατεύουμε μαζί με το φαγόπυρο και τη φακή, προσθέτοντας και τη vinaigrette που έχουμε φτιάξει .
  5. Στη συνέχεια σ' ένα πιάτο τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα από κάτω και μ' ένα τσέρκι στήνουμε το πιάτο.
  6. Στο τελείωμα, προσθέτουμε τις πέρλες με λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  7. Για το vinaigrette:
    1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι balsamico, το αλάτι, το fruit pepper πορτοκάλι, τις σταγόνες από πουρέ πορτοκάλι, τη σάλτσα πράσινης μουστάρδας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 1
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 2
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 3
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 4
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 5
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας 6

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ζύθος - Ντορέ για τη φιλοξενία

Chef: Τσούκαλης Αποστόλης

Σπούδασε στο Βέλγιο "Institut of Norte Dame"

Έχει εργαστεί στο Βέλγιο, στη Θεσσαλονίκη,

στο HYATT, Ολύμπιον, Mojo, Οδός Μαγείρων, Κάρδαμο

Από το 2014 εώς τώρα, executive chef στο "Ζύθο"