Πατέ από Συκώτι Πεσκανδρίτσας με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Πατέ από Συκώτι Πεσκανδρίτσας με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 5 μερίδες:

  1. Συκώτι Πεσκανδρίτσας 200 γραμμάρια
  2. Φρέσκο Βούτυρο 75 γραμμάρια
  3. Gomasio Κλασσικό 10 γραμμάρια
  4. Fruit Pepper Φρούτα του Δάσους 3 γραμμάρια
  5. Σχοινόπρασο σε ροδέλες 2 γραμμάρια
  6. Γλυκόξινα λευκά Κρεμμυδάκια 40-50 γραμμάρια
  7. Μαρμελάδα άγριου σύκου 20 γραμμάρια
  8. Aceto Balsamico di Modena 25 γραμμάρια
  9. Ελαιόλαδο 75 γραμμάρια
  10. 2 λεπτές φέτες μπαγκέτα Μασσαλίας
  11. Spice Oil Καπνιστή πάπρικα - Χαλαπένο 10 γραμμάρια
  12. Πέρλες balsamico με άρωμα σμέουρο για διακόσμηση

 

Χρόνος Προπαρασκευής: 40 λεπτά

 

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε το συκώτι και το μπλανσάρουμε σε καυτό νερό.
  2. Έχουμε μαλακώσει το βούτυρο και το περνάμε στο κούτερ ή θερμομίξ μαζί με το συκώτι, το Gomasio Κλασσικό, το Fruit Pepper Φρούτα του Δάσους και το σχινόπρασο.
  3. Κάνουμε το συκώτι ρολό με μια λαδόκολα και το βάζουμε στο ψυγείο ή στο chiller.
  4. Κόβουμε τα Γλυκόξινα λευκά Κρεμμυδάκια στη μέση και τα περνάμε από καυτό τηγάνι.
  5. Με το μπίμερ χτυπάμε το ξύδι με τη Μαρμελάδα άγριου σύκου
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να δέσει.
  7. Λαδόνουμε τις φέτες το ψωμί με το Spice Oil Καπνιστή πάπρικα - Χαλαπένο.
  8. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Πιάτο Πατέ από Συκώτι Πεσκανδρίτσας με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Chef Θοδωρής Γκαβέζος

Καλή απόλαυση…

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Marina Seafood Restaurant για τη φιλοξενία

Chef: Θοδωρής Γκαβέζος

Προϋπηρεσία 18 χρόνια με εξειδίκευση στα Seafood Restaurant

Από το 2015 chef στο Marina Seafood Restaurant (Χαλκιδική)