Αστακός με πουρέ πατάτας Περού

Αστακός με πουρέ πατάτας Περού

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. Για τον Αστακό:
    1. 300-400 γρ. Αστακού
    2. 70 γρ. λάδι από σουσάμι
    3. 150 γρ. βούτυρο
    4. 6 γρ. Season Pepper Φύκια Λεμόνι
    5. 6 γρ. αλάτι καπνιστό Δανίας
  2. Για τον πουρέ από πατάτα Περού:
    1. 120 γρ. πατάτες Περού
    2. 50 γρ. Βούτυρο
    3. 35 γρ. Κρέμα γάλακτος
    4. 4-5 γρ. αλάτι καπνιστό Δανίας
    5. Θυμάρι κατά προτίμηση
  3. Για τη σάλτσα Παντζαριού:
    1. 75 γρ. παντζάρι καθαρισμένο
    2. 2 φύλλα ζελατίνης
    3. 10 γρ. τζίντζερ
    4. 10 γρ. ξύδι Kalamansi
    5. Αλάτι
    6. Λευκό πιπέρι
  4. Για το γαρνίρισμα:
    1. 4-5 τμχ Παντζαρόφυλλα
    2. Λάδι αστακού κατά προτίμηση
    3. Πέρλες με άρωμα λεμόνι κατά προτίμηση
    4. Χαβιάρι Belunga κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα & 20 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Φιλετάρουμε τον αστακό σωτάροντάς τον με βούτυρο, λάδι σουσαμιού, season pepper φύκια-λεμόνι και αλάτι καπνιστό Δανίας.
  2. Αφού φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 60 βαθμούς Κελσίου, αφαιρούμε και αφήνουμε να στραγγίξει.
  3. Για τον πουρέ, ψήνουμε την πατάτα Περού κατευθείαν στη φωτιά μέσα σε αλουμινόχαρτο με βούτυρο, θυμάρι και λίγο λάδι αστακού.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή περνάμε από θερμομίξ στους 70 βαθμούς Κελσίου για 3 λεπτά προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
  5. Βράζουμε το παντζάρι 1.5 ώρα σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και ξύδι Kalamansi και πολτοποιούμε με 2 ζελατίνες.
  6. Χρησιμοποιούμε το χαβιάρι belunga, πέρλες λεμόνι, παντζαρόφυλλα με vinaigrette από λάδι βασιλικού, ξύδι Kalamansi και λίγο λάδι αστακού για να διακοσμήσουμε το πιάτο.
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 1
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 2
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 5
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 4
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 3
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού και αφρό γαρίδας 6

 

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Villas Seaside Lounge & Restaurant για τη φιλοξενία

 

Chef: Χρήστος Κίτσος

Σπουδές μαγειρικής στο Ecole Gastronomique Levy, Θεσσαλονίκη

Από το 2005 και μετά μάγειρας σε διάφορες θέσεις και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο π.χ.

  • Sous Chef, Balthazar Govent Garden, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Chef de partie στο Gordon Ramsey, Chelsea, London, UK

Το παρόν διάστημα, Executive chef στο Villas Seaside restaurant lounge, Πολύχρονο