Fregola Sarda piccola & grande

Είναι μια από τις πιο παλιές χαρακτηριστικές συνταγές της Σαρδηνίας, η οποία γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, διαβρέχοντας με νερό το σιμιγδάλι, το οποίο περιέχεται σε ένα μεγάλο μπωλ από τερακότα(γνωστό ως “scivedda”) και υποβάλλεται σε κυκλική κίνηση με τα χέρια, μέχρι να δημιουργηθούν μικρές σφαίρες ζυμαρικού με ακανόνιστο σχήμα. Οι μικρές αυτές σφαίρες χωρίζονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο, για να πάρει το ζυμαρικό το χρυσό του χρώμα και τη χαρακτηριστική του γεύση.

Η τραχιά και πορώδης υφή του, το καθιστά ιδανικό για να απορροφήσει τη γεύση και το άρωμα σε πιάτα και σε σούπες.

Fregola Sarda piccola

Fregola Sarda grande