Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio

Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 100 γρ. Κρέμα κόκκινου ραδικιού
  2. 24 γρ. Κρέμα τσουκνίδας
  3. Κελύφη σαλιγκαριών κατά προτίμηση
  4. Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια κατά προτίμηση
  5. Χαβιάρι τρούφας κατά προτίμηση
  6. Για το πλιγούρι:
    1. 60 γρ. πλιγούρι χοντρό
    2. 100 ml νερό
  7. Για το σαλιγκάρι:
    1. 120 γρ. Σαλιγκάρια
    2. 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    3. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    4. 2-3 φύλλα δάφνης
    5. 12 γρ. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
    6. 150 ml κόκκινο κρασί
    7. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    8. Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
    9. Spicemix del mondo La Spezia κατά προτίμηση
    10. Fruit pepper λεμόνι κατά προτίμηση
    11. Φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας (θυμάρι-βασιλικός-δυόσμος)

Χρόνος παρασκευής:  30 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό και φουσκώνουμε το πλιγούρι.
  2. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
  3. Ρίχνουμε τον τοματοπολτό να γλυκίσει και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  4. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και πικάρουμε με το spicemix la spezia κατά βούληση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα φρέσκα αρωματικά.

Για τη λαχανίδα:

  1. Ζεματίζουμε τα φύλλα της λαχανίδας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα κρυώνουμε, τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σε ντολμά.
  3. Αχνίζουμε τους ντολμάδες για άλλα 4-5 λεπτά.

Για την κρέμα κόκκινου ραδικιού:

  1. Χτυπάμε την κρέμα κόκκινου ραδικιού σε μίξερ ή thermomix και διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana

Για τον πουρέ άγριων χόρτων:

  1. Μπλανσάρουμε μια μικρή ποσότητα αντιδιών και ζοχών και τα χτυπάμε σε μίξερ ή thermomix μαζί με την κρέμα τσουκνίδας
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό lime
  3. Διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana και περνάμε από σήτα

Για το στήσιμο του πιάτου:

  1. Κάνουμε βάση με την κρέμα ραδικιού
  2. Τοποθετούμε τους ντολμάδες στο πιάτο και στήνουμε δίπλα τους κελύφη σαλιγκαριού με λίγη από την γέμιση.

Διακοσμούμε με γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια, χαβιάρι τρούφας, πιπέρι με λεμόνι,  πουρέ άγριων χόρτων και φύτρες

Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 1
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 2
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 3
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 4
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 5
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 6
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα Radicchio 7

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Βαρύ Πεπόνι για τη φιλοξενία

Chef: Μιχάλης Αδαμίδης

«Και κάπως έτσι στο μαγαζί που ανδρώθηκα επαγγελματικά ήρθε η ώρα να αναλάβω την κουζίνα του»

Φιλοσοφία: «Η μαγειρική είναι πάθος, ταξίδια και όνειρα»

Το πιάτο θα το γευτείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας στο μαγαζί Βαρύ Πεπόνι