Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 τμχ Αγκινάρες “alla Romana”
- 20 γρ. Spicemix del Mondo Medina
- 40 γρ. Season Pepper Χαρίσα
- 15 ml Λάδι από καρύδι
- 300 γρ. Πανάρισμα Chimichurri
- 100 γρ. Μαύρο Σουσάμι
- 50 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
- 100 γρ. Πράσο
- 120 γρ. Πατάτες
- 100 γρ. Κρεμμύδι
- 20 ml Χυμό lime
- 500 ml Νερό
- Αλάτι Θαλασσινό (χονδρό) κατά προτίμηση
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο κατά προτίμηση
- Αυγό & αλεύρι για το πανάρισμα
Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά προετοιμασία + 30 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πανάρουμε τις αγκινάρες με τη γνωστή διαδικασία, αλεύρι, αυγό, πανάδα (για την πανάδα: αναμειγνύουμε το chimichurri με την τριμμένη φρυγανιά και το μαύρο σουσάμι) και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σούπα βελουτέ.
- Καρυκεύουμε με το Spicemix del Mondo Medina και το Season Pepper Χαρίσα και προσθέτουμε το χυμό lime.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετώντας από πάνω την τηγανητή αγκινάρα.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας