Συνταγές Magna Carta

Σούπα Harissa με Τηγανητή Αγκινάρα

Κατηγορία:  Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 2 τμχ Αγκινάρες “alla Romana”
  2. 20 γρ. Spicemix del Mondo Medina
  3. 40 γρ. Season Pepper Χαρίσα
  4. 15 ml Λάδι από καρύδι
  5. 300 γρ. Πανάρισμα Chimichurri
  6. 100 γρ. Μαύρο Σουσάμι
  7. 50 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  8. 100 γρ. Πράσο
  9. 120 γρ. Πατάτες
  10. 100 γρ. Κρεμμύδι
  11. 20 ml Χυμό lime
  12. 500 ml Νερό
  13. Αλάτι Θαλασσινό (χονδρό) κατά προτίμηση
  14. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο κατά προτίμηση
  15. Αυγό & αλεύρι για το πανάρισμα

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά προετοιμασία + 30 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Πανάρουμε τις αγκινάρες με τη γνωστή διαδικασία, αλεύρι, αυγό, πανάδα (για την πανάδα: αναμειγνύουμε το chimichurri με την τριμμένη φρυγανιά και το μαύρο σουσάμι) και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  5. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σούπα βελουτέ.
  6. Καρυκεύουμε με το Spicemix del Mondo Medina και το Season Pepper Χαρίσα και προσθέτουμε το χυμό lime.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετώντας από πάνω την τηγανητή αγκινάρα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: